Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Κλιμακώνονται οι απειλές από το Ισραήλ

Ενώ κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, έριξαν και άλλο «λάδι στη φωτιά», δηλώνοντας πως θα μπορούσε να «διευρυνθεί» σύντομα «το βόρειο μέτωπο» ώστε να απωθηθούν από εκεί οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

Ο Γκάλαντ, μιλώντας σε δημάρχους πόλεων από το βόρειο Ισραήλ, είπε πως η κυβέρνηση δεν θα ενθαρρύνει τους περίπου 80.000 αμάχους που έχουν εκκενώσει τις εστίες τους από μεθοριακές κοινότητες και πόλεις στα σύνορα με τον Λίβανο να επιστρέψουν «προτού η Χεζμπολάχ οδηγηθεί πίσω από τον ποταμό Λιτάνι».

Χτες, συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με ένοπλους της Χεζμπολάχ. Το απόγευμα της Πέμπτης, ένας αντιαρματικός πύραυλος που θεωρείται πως εκτοξεύτηκε από τη Χεζμπολάχ, προκάλεσε τον θάνατο ενός 60χρονου Ισραηλινού αμάχου, ενώ βρισκόταν σε χωράφι κοντά στο Μοσάβ Ματάτ του βόρειου Ισραήλ. Επίσης έβαλλε σε πολλούς στρατιωτικούς στόχους της περιοχής. Από την άλλη, δυνάμεις πυροβολικού του Ισραήλ βομβάρδισαν τα περίχωρα των περιοχών στον Νότιο Λίβανο. Από τις 8 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί πάνω από 110 άτομα, οι περισσότεροι μαχητές της Χεζμπολάχ.

Κυρώσεις των ΗΠΑ για συναλλαγές με τους Χούθι της Υεμένης

Κυρώσεις σε 13 άτομα και εταιρείες που θεωρούνται από τις ΗΠΑ υπεύθυνες για την παροχή κεφαλαίων που προέρχονται από την πώληση και την εξαγωγή ιρανικών εμπορευμάτων στους Χούθι της Υεμένης, «μέσω ενός σύνθετου δικτύου ανταλλακτηρίων και εταιρειών» επέβαλαν χτες οι ΗΠΑ.

Μεταξύ των εταιρειών είναι ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος και ένα μεγάλο κοσμηματοπωλείο στην Τουρκία, μία εταιρεία στο Ντουμπάι και ναυτιλιακοί πράκτορες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ