Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΜΙΑ
Την Κυριακή η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών και καλλιτεχνών διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ, την Κυριακή 10 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν η Μαρία Φαραντούρη, ο Διονύσης Τσακνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ελενα Καρτελιά, ενώ η ενορχήστρωση είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Η συμμετοχή αυτών των τόσο σπουδαίων ερμηνευτών καθιστά το συγκεκριμένο αφιέρωμα ένα σπουδαίο, ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός, καθώς τραγουδούν ορισμένοι από τους πρωτεργάτες και πρωταγωνιστές, όπως η Μαρία Φαραντούρη, η φωνή της οποίας συνδέθηκε όσο καμία άλλη με εκείνη την εποχή. «Η αντιδικτατορική πάλη γέννησε σπουδαία μουσική, τραγούδια που χτυπούν ακόμα δυνατά στις καρδιές, στις διαδηλώσεις, στους αγώνες μας. Ολη αυτή η περίοδος και ο απόηχός της ενέπνευσαν μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της ΚΟ Φθιώτιδας του ΚΚΕ να φιλοξενήσει στην πόλη της Λαμίας αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα, η Ανδριάνα Μπαφούτσου σημειώνει:

«Σ' αυτήν την περίοδο σοβαρών εξελίξεων, όπου η βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός οξύνεται κάθε μέρα και περισσότερο, εκτιμούμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις μπορούν να συμβάλουν στην ανύψωση του ηθικού και της αγωνιστικότητας, να συμβάλουν στην οργάνωση νέων αγώνων. Ταυτόχρονα τιμάμε τους αγωνιστές που δεν λύγισαν απέναντι στο καθεστώς των συνταγματαρχών, στις εξορίες και τα βασανιστήρια, που ύψωσαν το ανάστημά τους παίρνοντας δύναμη και από αυτά τα τραγούδια.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό αλλά και τιμή μας που ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε στην εκδήλωση της Κυριακής στη Λαμία θα είναι ερμηνευτές όπως η Μαρία Φαραντούρη, που έχουν συνδεθεί με το αντιδικτατορικό τραγούδι. Με τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος και άλλοι, τα οποία, όπως και οι δημιουργοί τους, "γνώρισαν" το κυνήγι της χούντας και τη λογοκρισία, με τα περισσότερα από αυτά να είναι απαγορευμένα και να ακούγονται μετά την πτώση της δικτατορίας.

Αυτά τα ξεχωριστά τραγούδια και αυτούς τους σπουδαίους ερμηνευτές θα απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση και ήδη η ανταπόκριση του λαού της περιοχής είναι πολύ μεγάλη, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στη Φθιώτιδα να συνεχίζουν την πλατιά δράση με την προβολή της εκδήλωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ