Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕ - ΟΤΕ
Προκαλούν πάλι οι Πολυζωγόπουλοι

Είναι γνωστός ο ρόλος τους και δεν άργησαν παρά μία ημέρα οι επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ για να τον υποδυθούν ξανά. Χτες, μόλις 24 ώρες μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα κόντρα στα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά σχέδια, επιτέθηκαν σε όσους απέργησαν και φυσικά υπερασπίστηκαν την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ), παραβρέθηκε για να χαιρετίσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος. Τον υποδέχτηκαν με συνθήματα όπως «με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», στηλιτεύοντας έτσι οι εργαζόμενοι την απεργοσπαστική στάση της παράταξής του στην προχτεσινή κινητοποίηση.

Απάντησε, χαρακτηρίζοντας την απεργία ως «περιορισμένης εμβέλειας», «αποτυχημένη κινητοποίηση» που δήθεν «υπονόμευσε τη δύναμη, την υπευθυνότητα, την αξιοπιστία» (σ.σ.: όλα αυτά μαζί...) και «τη δυνατότητα του συνδικαλιστικού κινήματος να διαπραγματεύεται τις τύχες του από καλύτερες θέσεις στο μέλλον». Τις δε αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, τις χαρακτήρισε ξανά «θετικές προτάσεις».

Παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγμένος από τους μεγαλομετόχους του ΟΤΕ, πρόεδρος του Οργανισμού Λ. Αντωνακόπουλος, μέχρι πρόσφατα εκτελεστικός πρόεδρος του ΣΕΒ. Κάλεσε τους εργαζομένους σε «εργασιακή ειρήνη». Να συμβάλουν, ώστε να αξιοποιήσει ο ΟΤΕ τις ευκαιρίες του, να απλοποιήσουν τις δομές και τις διαδικασίες του Οργανισμού, για να μειώσουν το λειτουργικό κόστος. Ο,τι κομψά διατύπωσε, στην πράξη σημαίνει πως δε σχεδιάζει προσλήψεις μόνιμου και καταρτισμένου προσωπικού στον αποδεκατισμένο Οργανισμό. Πως το προσωπικό θα συνεχίσει να μειώνεται, λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της μη αναπλήρωσης των κενών θέσεων. Πως όσοι μένουν θα σηκώνουν περισσότερη δουλιά και οι πελάτες θα αγοράζουν πανάκριβα χειρότερες υπηρεσίες.

«Κερασάκι» στους προηγούμενους, ο πρόεδρος της ΟΜΕ Π. Κοτρώνης εξήρε το ρόλο της ΠΑΣΚΕ και στο Ασφαλιστικό και σε σχέση με την κατάντια του ΟΤΕ και τα όσα βιώνουν εκεί οι εργαζόμενοι. Χρησιμοποιώντας δε γλώσσα διοίκησης, έθεσε τα ίδια κριτήρια με τον Λ. Αντωνακόπουλο για το πώς πρέπει να ορίζεται η επιτυχία του ΟΤΕ (πορεία μετοχής, οικονομικά αποτελέσματα κλπ.) και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι, για να μη δυσφημούν τον Οργανισμό, από τον οποίο όμως κερδίζουν πλέον μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες μέτοχοί του, με συμπίεση μισθών, αύξηση «παραγωγικότητας» και διαρκείς αυξήσεις τελών.

Εκ μέρους της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης ΟΤΕ», τόσο ο Τ. Κλάδης όσο και άλλα στελέχη της παράταξης, κατήγγειλαν το συμβιβασμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό, την απεργοσπαστική τακτική της ΠΑΣΚΕ και την εν γένει βοήθειά της στην κυβέρνηση να επιβάλει μέτρα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά.

Τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για σύγχρονη δημόσια ασφάλιση αντίστοιχη με τις αυξημένες ανάγκες της εποχής. Να αγωνιστούν για δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών, με στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, ενταγμένο φυσικά σε ένα άλλο πολιτικοοικονομικό σύστημα, που στο επίκεντρο θα έχει τις προτεραιότητες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ