Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμεΑ
Νέα κινητοποίηση για το αίσχος της έξωσης στα Πετράλωνα

Την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8) την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη, στη 1 το μεσημέρι, καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, μαζί με συνδικάτα και άλλους φορείς, ενάντια στην έξωση της οικογένειας του ανάπηρου στα Ανω Πετράλωνα η οποία έγινε την περασμένη Τρίτη, με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής.

Η ΣΕΕΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος σημειώνουν ότι ενώ έχουν περάσει δύο μέρες από τότε που πετάχτηκε η οικογένεια στον δρόμο, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει δώσει λύση. Ολοι, επισημαίνουν, «γίναμε μάρτυρες της βαρβαρότητας», καθώς η κυβέρνηση κινητοποίησε δυνάμεις καταστολής, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΙΜΕΤ, «κάνοντας μπλόκο σε μια ολόκληρη γειτονιά για να πετάξει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έναν ανάπηρο με τη μητέρα του, 74 χρονών, που και η ίδια έχει αναπηρία, επειδή το σπίτι τους είχε δοθεί σε πλειστηριασμό».

Ακόμα, θέτουν το ερώτημα πώς γίνεται όταν διεκδικούν μέτρα ενίσχυσης των αναπήρων να τους απαντούν ότι υπάρχουν «δημοσιονομικά όρια» αλλά την ίδια στιγμή να υπάρχουν λεφτά για να κινητοποιήσουν «τεράστιες δυνάμεις καταστολής, να ξυλοφορτώνουν αναπήρους και χρονίως πάσχοντες και να τους πνίγουν στα χημικά, αυτούς αλλά και όσους κινητοποιήθηκαν για να παραμείνει ο ανάπηρος, και ο κάθε ανάπηρος, στο σπίτι του στα Ανω Πετράλωνα. Ολα αυτά όταν τέσσερις τράπεζες καταγράφουν καθαρά κέρδη 1,5 δισ. τα τελευταία δύο χρόνια, τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με εκατοντάδες δισ. από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων».

Η ΣΕΕΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος απαιτούν: Η κυβέρνηση έστω και τώρα, πριν τις γιορτές, να εξασφαλίσει την παραμονή του ανάπηρου και της οικογένειάς του στο σπίτι τους. Να επιστραφούν από το fund τα λεφτά σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό, και να καταχωρηθεί το σπίτι στον ανάπηρο. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ