Πέμπτη 4 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
Δύο νεκροί από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από το πέρασμα της καταιγίδας «Χενκ», με εκατοντάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες, κλειστούς δρόμους, ακυρώσεις στα δρομολόγια των τρένων και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ενας άνδρας σκοτώθηκε χθες όταν ένα δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητό του στο Γκλοστερσάιρ και εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους ή διασώθηκαν από οχήματα, καθώς η καταιγίδα «Χενκ» συνέχισε να προκαλεί καταστροφές σε περιοχές της νότιας Βρετανίας.

Στο Νορθαμπτονσάιρ, πολλοί άνθρωποι έφυγαν από το πάρκο τροχόσπιτων Billing Aquadome, με τους πυροσβέστες να χρησιμοποιούν βάρκες για να μεταφέρουν ορισμένους κατοίκους.

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμων καταγράφηκαν την Τρίτη το απόγευμα στη νότια Αγγλία, στη νήσο Γουάιτ, όπου η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 150 χλμ. την ώρα.

Σύμφωνα με την Ενωση Ενεργειακών Δικτύων, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου 10.000 πελάτες εξακολουθούσαν χθες να είναι χωρίς ρεύμα.

Στο Βέλγιο, μια 59χρονη γυναίκα έχασε προχθές τη ζωή της στην Ανατολική Φλάνδρα, όταν χτυπήθηκε από φράχτη που είχε παρασυρθεί από τον άνεμο στη διάρκεια σφοδρών βροχοπτώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ