Πέμπτη 4 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ
Απορρίπτει εκκλήσεις σε «διεθνή έρευνα» για τις εκλογές

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σερβία, όπου, μετά τη νέα επικράτηση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνασπισμού (πλειοψηφεί το SNS του Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς) στις κάλπες της 17ης Δεκέμβρη, η αντιπολίτευση καταγγέλλει νοθεία και ζητά επανάληψη των εκλογών.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με συνθήματα κατά της κυβέρνησης όπως «Κλέφτες!», ενώ στελέχη του αντιπολιτευόμενου σχήματος «Η Σερβία κατά της βίας» (όπως ο Ράντομιρ Λάζοβιτς, συμπρόεδρος του «Πράσινου Αριστερού Μετώπου») λένε ότι «η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε νέα του συνέντευξη επανέλαβε πως έχει στοιχεία που δείχνουν ότι οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης «ενορχηστρώνονται από το εξωτερικό», και απέρριψε τις εκκλήσεις να γίνει διεθνής έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι εκλογές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «δεν με νοιάζει τι λένε ο ξένος Τύπος και οι ξένες κυβερνήσεις, πρέπει να ασχοληθούν με τη δουλειά τους, πολλοί έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς. Το ποια θα είναι η σερβική κυβέρνηση θα το αποφασίσουν οι Σέρβοι πολίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ