Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Σε επανάκριση την υπόθεση Ρωμιόπουλου

Εγινε δεκτή η αίτηση του πατέρα του άτυχου 20χρονου στρατιώτη

Στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο της Ξάνθης (Στρατοδικείο) θα κριθεί και πάλι το βούλευμα που έπαυσε προσωρινά τη δίωξη κατά του έφεδρου ανθυπολοχαγού του πεζικού Αρη Μπακαντινάκη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί αρχικά για τη δολοφονία του 20χρονου στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου.

Το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ' αριθμό 1025/2002 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση του Τρύφωνα Ρωμιόπουλου, πατέρα του άτυχου 20χρονου στρατιώτη, ο οποίος πέθανε κάτω από μυστήριες και αδιευκρίνιστες συνθήκες τον Ιούνη του 1997.

Αν και έχουν περάσει πέντε χρόνια από το... θάνατο του 20χρονου στρατιώτη Σπ. Ρωμιόπουλου, στο σώμα του έγιναν τρεις ιατροδικαστικές εξετάσεις, εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες και βγήκαν τρία διαφορετικά πορίσματα για τις συνθήκες του θανάτου του, ωστόσο παραμένουν τεράστια ερωτηματικά και ο θάνατός του προκαλεί διιστάμενες γνώμες.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι το βούλευμα που έπαυσε τη δίωξη κατά του Α. Μπακαντινάκη, πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, επειδή δεν έλαβε υπόψη το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων. Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δέχεται ότι ενώ εκτιμήθηκαν διάφορες μαρτυρικές καταθέσεις, το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, τα πιστοποιητικά των εκθέσεων νεκροψίας και των ιστολογικών εξετάσεων διαφόρων ιατροδικαστών, δεν προκύπτει ότι αξιολογήθηκαν όλα τα έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο έφεδρος ανθυπολοχαγός Α. Μπακαντινάκης αρχικά είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία με πρόθεση, ενώ στην πορεία έπαυσε η δίωξή του. Ολα έγιναν στις 18 Ιούνη 1997 κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας στο 640 Τάγμα Πεζικού στο Σουφλί. Ο Σπ. Ρωμιόπουλος χάθηκε κάποια στιγμή από τα μάτια των υπόλοιπων στρατιωτών και ύστερα από λίγο βρέθηκε νεκρός. Στο μεταξύ, όλοι όσοι είχαν σχέση με την υπόθεση - απλοί φαντάροι και ανώτεροι αξιωματικοί - μετατέθηκαν σχεδόν αμέσως σε άλλες μονάδες, ενώ ο φάκελος με το σχετικό υλικό έκανε... 11 μήνες να φτάσει από το γραφείο του ανακριτή σε αυτό του εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ