Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καθίζηση εδάφους στην αυλή Δημοτικού Σχολείου

Διάβρωση και καθίζηση του εδάφους στην αυλή του 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων του δήμου Νεάπολης Συκεών, όπου φοιτούν 300 μαθητές, σημειώθηκε τον Δεκέμβρη και συνεχίζεται, αποκαλύπτοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές υποδομές και τους κινδύνους για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων αναφέρει ότι από τις 13 Δεκέμβρη του 2023 είχε ενημερώσει με έγγραφό του ότι στην κυρίως αυλή του σχολείου υπάρχει καθίζηση του εδάφους και ζήτησε να επιθεωρηθεί από συνεργάτες της Σχολικής Επιτροπής του δήμου και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Ωστόσο, την Πέμπτη 11/1/2024 έγινε πλήρης καθίζηση του εδάφους, οι βρύσες πήραν κλίση και μάλιστα παραλίγο να υπάρξει και τραυματισμός μαθητή! Η υποχώρηση του εδάφους φτάνει μέχρι και το ύψος του γονάτου ενός ενήλικου ατόμου.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων, «είναι απαράδεκτο να συμβαίνει τέτοιο συμβάν σε σχολείο που υποτίθεται ότι είναι καινούργιο σχετικά, και ειδικά όταν θα μπορούσε να αποφευχθεί με την έγκαιρη ενασχόληση του δήμου». Επιπλέον, αναφέρει ότι έχει σπάσει το σύρμα που οδηγεί στο αλεξικέραυνο με αποτέλεσμα να μη γίνεται η γείωση.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Νεάπολης - Συκεών απέδωσε το πρόβλημα στα νερά της βροχής και είπε ότι «εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποκατασταθεί εντός 7-10 ημερών».

Στο μεταξύ ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και χτες, Δευτέρα, το σχολείο έμεινε κλειστό, με τα μαθήματα να γίνονται με τηλεκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ