Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στο κενό οι απειλές της κυβέρνησης και η επιστράτευση της ΔΑΠ

Αφού δείχνει για μία ακόμα φορά τις εχθρικές στις ανάγκες των φοιτητών προτεραιότητές της, φανερά θορυβημένη από το διευρυνόμενο κύμα αντίθεσης στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, η κυβέρνηση επιστρατεύει απειλές και τρομοκράτηση απέναντι στις κινητοποιήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την προχτεσινή εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, που έγινε με αφορμή κατάληψη και της Πρυτανείας. Ο Π. Μαρινάκης δήλωσε τη Δευτέρα ότι «ήταν άμεση η επέμβαση της αστυνομίας με τις δέουσες προσαγωγές η οποία αστυνομία μετά και από σχετικές ενέργειες του πρύτανη έκανε το αυτονόητο, επέβαλε τον νόμο. Εχει γίνει και σε πάρα πολλές άλλες καταλήψεις, θα συνεχίσει να γίνεται». Αυτή ήταν η προκλητική απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης για το ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν δεκάδες φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές, ερευνητές, ακόμα και τον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας του Πολυτεχνείου... Στα παραπάνω απάντηση δίνουν τόσο οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα που έδιωξαν την αστυνομία από το ίδρυμα και δηλώνουν πως οι ανοιχτές απειλές και προσπάθειες τρομοκράτησης δεν θα τους κάνουν να αποδεχτούν την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το εμπόριο και την υποβάθμιση πτυχίων και σπουδών.

Αντίστοιχα στο κενό πέφτει και η προσπάθεια να επιστρατευτεί η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, η παράταξη των ιδιωτικών πανεπιστημίων, να μιλήσει εξ ονόματος της δήθεν «πλειοψηφίας» των φοιτητών, συκοφαντώντας τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που αγωνιούν για τις σπουδές και τα πτυχία τους. «Ξέραμε ότι η ΔΑΠ είχε πάντα ένα πρόβλημα με την αριθμητική. Εδώ και δύο χρόνια που οι φοιτητές την στέλνουν στη 2η θέση, πίσω από την "Πανσπουδαστική", αυτή αυτοανακηρύσσεται πρώτη! Εδώ και 13 χρόνια που όλες οι κυβερνήσεις έχουν περικόψει αθροιστικά 6,1 δισ. από τα πανεπιστήμια με τις συνεχείς μειώσεις προϋπολογισμών, η ΔΑΠ βλέπει αυξήσεις! Ενδεικτικά, το 2009 η κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ΑΕΙ ήταν 380 εκατομμύρια ευρώ και φέτος μόλις 127 εκατομμύρια!», σχολίασαν από την πρώτη στιγμή οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα πανεπιστήμια της χώρας. «Η πραγματικότητα δείχνει από μόνη της την αλήθεια. Γι' αυτό και οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου είναι είδος υπό εξαφάνιση στα ΑΕΙ. Ενδεικτικά δεν υπάρχει φοιτητικός σύλλογος που να έχει δηλώσει στήριξη στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης». Είναι ενδεικτικό ότι στις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν με το άνοιγμα των σχολών, η πρόταση της ΔΑΠ για να στηρίξουν οι φοιτητές το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από ελάχιστους σε 6 Γενικές Συνελεύσεις και σε όλες τις άλλες δεν υπήρξε κανένας φοιτητής να την υποστηρίξει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον δρόμο προς τις φοιτητικές εκλογές... για «Πανσπουδαστική ΚΣ» 1η δύναμη ξανά!(2024-04-27 00:00:00.0)
Οι τραμπουκισμοί της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν θα περάσουν!(2022-03-30 00:00:00.0)
Απαράδεκτες ενέργειες της ΔΑΠ σε Συλλόγους του Βόλου(2019-04-11 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στη μάχη για την ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»(2018-05-16 00:00:00.0)
Στις 18 Μάη ψηφίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ(2016-04-12 00:00:00.0)
Ετοιμάζει όργιο νοθείας η ΔΑΠ στην Κοινωνική Θεολογία(2009-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ