Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εσπασε πτερύγιο ανεμογεννήτριας στο Μάζι Λοκρίδας

Εντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας το σπάσιμο πτερυγίου ανεμογεννήτριας αιολικού σταθμού, ακριβώς δίπλα από το χωριό Μάζι Μαλεσίνας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λοκρών, το πτερύγιο θηριώδους ανεμογεννήτριας έσπασε κατά την έναρξη λειτουργίας του αιολικού σταθμού, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς υπάρχουν ανεμογεννήτριες πολύ κοντά στα σπίτια του χωριού.

«Οι φόβοι των κατοίκων, τόσο για την ασφάλεια κατά την λειτουργία των ανεμογεννητριών όσο και για τον θόρυβο που δημιουργούν, δυστυχώς επαληθεύονται, δικαιώνοντας έτσι τον αγώνα τους όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην εγκατάστασή τους. Οι διαβεβαιώσεις για την ασφαλή και αθόρυβη λειτουργία, σύμφωνα με τη μελέτη που κατέθεσε η εταιρεία, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», προσθέτοντας ότι «ούτε τα ψίχουλα τώρα τα αποδοτικών μπορούν να σώσουν το αφήγημα προς τους κατοίκους της περιοχής, ούτε τα "οφέλη" από την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων που περικυκλώνουν τα χωριά και τις πόλεις της Λοκρίδας».

Στο πλαίσιο αυτό, η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία του λαού της περιοχής, να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον δήμο Λοκρών. Παράλληλα καλεί τον λαό της περιοχής να στηρίξει την Επιτροπή Αγώνα και τους φορείς στη συνέχιση του αγώνα για να σταματήσει το έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στον τόπο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ