Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Νεκρή 38χρονη γυναίκα σε επικίνδυνη γέφυρα

Αγνοείται ένας 44χρονος άνδρας που οδηγούσε το αυτοκίνητο, όταν υπερχείλισε πάνω από τη γέφυρα ο ποταμός Αχέροντας

Eurokinissi

Με τη ζωή της πλήρωσε μια 38χρονη γυναίκα τα ελλιπή μέτρα προστασίας του λαού από πλημμύρες και άλλα φυσικά φαινόμενα, ενώ ένας άνδρας 44 χρόνων αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας, εξαιτίας του ίδιου λόγου, στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στην Ηλεία.

Το ζευγάρι επέβαινε σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα, πάνω σε παλιά γέφυρα 50 χρόνων στην είσοδο του χωριού, ενώ θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί νέα, βάσει και των σύγχρονων αναγκών ασφαλείας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η γέφυρα «φρακάρει» από φερτά υλικά, παρότι το ρέμα μπορεί να έχει καθαριστεί, ενώ βρίσκεται σε χαμηλότερο σημείο από τον δρόμο, με αποτέλεσμα να έχει καλυφθεί και στο παρελθόν από νερό, το οποίο από τη βροχή το βράδυ της Δευτέρας έφτασε στα πρόθυρα των πρώτων σπιτιών που απειλήθηκαν με πλημμύρα.

Απ' το συγκεκριμένο σημείο επιχείρησε να περάσει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, που παρασύρθηκε. Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή περίπου 1,5 χλμ. μακριά απ' τη γέφυρα, ενώ το αυτοκίνητο ήταν κάτω από λάσπες και νερό.

Εως αργά χτες το απόγευμα συνεχίζονταν οι έρευνες, που ξεκίνησαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή, για τον εντοπισμό του 44χρονου αγνοούμενου από κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού και την Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ.

Απαιτούνται άμεσα έργα

Στην περιοχή περιόδευσε χτες το πρωί κλιμάκιο της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της και περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αγγελο Κολόσακα, διαπιστώνοντας και από κοντά την κατάσταση που επικρατούσε.

Καλώντας σε συνέχιση των ερευνών για όσο διάστημα απαιτείται, στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και επεσήμανε σε δήλωσή του:

«Αποκαλύπτονται και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα τραγικά αποτελέσματα από την εφαρμοζόμενη πολιτική και για τον λαό της περιοχής, αφού θυσιάζονται τα δικαιώματα των πολλών για χάρη των λίγων.

Το πρόβλημα είναι γνωστό για χρόνια. Οι κάτοικοι τονίζουν για το συγκεκριμένο γεφύρι ότι έπρεπε να έχει κατασκευαστεί άλλο, ασφαλές, διότι δεν εγγυάται τη διέλευσή τους.

Το γεφύρι είναι επικίνδυνο, διότι δεν μπορούν να διοχετευτούν τα νερά στο ρέμα, φράζει τη διέλευσή τους σ' αυτό. Και το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους. Στοιχίζει, δηλαδή, η προστασία της ζωής των κατοίκων της περιοχής, όπως στοίχιζε και η λειτουργία του κοντινού νοσοκομείου που έχει κλείσει.

Απαιτούμε, και θα το θέσουμε στην Περιφέρεια και τον δήμο, εδώ και τώρα να κατασκευαστεί νέα ασφαλής γέφυρα, να παρθούν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά κ.ά. έργα που θα εγγυώνται την ασφάλεια του λαού της περιοχής και των επισκεπτών της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ