Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Χωρίς καμία παρέμβαση συντήρησης το σεισμόπληκτο Γυμνάσιο - Λύκειο - ΕΠΑΛ εδώ και 16 χρόνια!

Οι τεράστιοι κίνδυνοι για μαθητές και εκπαιδευτικούς αναδείχθηκαν από τη χθεσινή σεισμική δόνηση

Τους τεράστιους κινδύνους για τους περίπου 200 μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ του Λεωνιδίου Αρκαδίας και τους εκπαιδευτικούς τους ανέδειξαν η σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στον Αργολικό κόλπο, στις 7.20 π.μ., και εν συνεχεία η απόφαση της δημοτικής αρχής Νότιας Κυνουρίας να κλείσουν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία της περιοχής.

Πρόκειται για απόφαση που όπως αναφέρθηκε και από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκο Χείλαρη, πάρθηκε υπό τον φόβο ουσιαστικά των κτιριακών προβλημάτων που επικρατούν στο Γυμνάσιο - Λύκειο - ΕΠΑΛ Λεωνιδίου, που είχε χτυπηθεί από σεισμό στις 6/1/2008.

Ενώ το κτίριο, που είναι κατασκευασμένο το 1970 (!), χαρακτηρίστηκε σεισμόπληκτο, με έλεγχο συνεργείων του ΟΣΚ και σχετικό έγγραφο την ίδια περίοδο, από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), περιφερειακών και τοπικών αρχών. Μάλιστα, συγκεκριμένο σημείο με τοίχο που έχει υποστεί ζημιές στο κτίριο έχει απομονωθεί, παραμένοντας στην ίδια κατάσταση από τότε!

Στην κατάσταση του κτιρίου αναφέρθηκε τρία χρόνια αργότερα (3/11/2011) κλιμάκιο μηχανικών του δήμου Νότιας Κυνουρίας. Διαπιστωνόταν ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ως προς τις αναγκαίες εργασίες επισκευής και συντήρησης της ζημιάς, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση χαρακτηριζόταν επικίνδυνη και γινόταν η εκτίμηση ότι απαιτούνταν επιτακτικές και εξαιρετικά επείγουσες παρεμβάσεις. Από τότε μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τοπικών φορέων και συλλόγων, επίσης δεν έχει πραγματοποιηθεί το παραμικρό!

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την επισκευή των ζημιών στο σχολείο, απαιτεί ο Ν. Χείλαρης σε δήλωσή του όπου αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την πολιτική των έως και σήμερα κυβερνήσεων, των περιφερειακών και τοπικών αρχών, που με την αδιαφορία που δείχνουν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και παρότι το έχουμε κατ' επανάληψη θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Περιφέρεια δεν έχει γίνει τίποτα, οι αρμόδιοι "σφυρίζουν" αδιάφορα. Είναι επικίνδυνη η στάση τους συνολικά.

Απαιτούμε εδώ και τώρα έλεγχο και επισκευή του κτιριακού συγκροτήματος, για να μη θρηνήσουμε θύματα. Να μη μείνει τίποτα στην τύχη του, στο "πάμε κι όπου βγει". Απαιτούμε επίσης αντισεισμικό επανέλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων του δήμου, αλλά και άμεση απομάκρυνση όλων των λυόμενων εγκαταστάσεων που υπάρχουν στο Νηπιαγωγείο και στο Γυμνάσιο - Λύκειο - ΕΠΑΛ Λεωνίδιου. Να κατασκευαστούν σύγχρονα, δημόσια, ασφαλή σχολικά συγκροτήματα, με βάση τις ανάγκες της νεολαίας και του λαού της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ