Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Απροστάτευτοι κάτοικοι - εργαζόμενοι και σε ενδεχόμενο χιονιά

Μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο κακοκαιρίας - κάτι απολύτως αναμενόμενο για την εποχή - δίνουν και παίρνουν οι συσκέψεις για τη δήθεν αντιμετώπιση των φαινομένων υπό το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή και των Περιφερειών. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο λαός παραμένει απροστάτευτος αφού η πολιτική σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει να γίνεται με βάση το κόστος - όφελος και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Ταυτόχρονα, ακόμα πιο επικίνδυνη κατάσταση διαμορφώνουν η χρόνια υποστελέχωση αναγκαίων υπηρεσιών, η υποχρηματοδότησή τους, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους.

Χαρακτηριστική για τα παραπάνω είναι η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και η «ετοιμότητα» για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό. Ο ...βαθμός της παρατίθεται σε σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της ΠΕ Δυτικής Αττικής στα τέλη Νοέμβρη του 2023, που γνωστοποιεί την κατάσταση προς την Περιφέρεια Αττικής.

Σε αυτό ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται ότι δεν διατίθενται «γερανοφόρα οχήματα για την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων», που σημαίνει ότι θα πρέπει να στείλει η Περιφέρεια, η οποία φυσικά αν το κάνει θα είναι μέσω εργολαβίας. Αντίστοιχα όλη η ΠΕ διαθέτει μόνο ένα εκχιονιστικό που έχει παραχωρηθεί σε έναν από τους δήμους της. Συνολικά σε κατάσταση λειτουργίας βρίσκονται μόνο 4 σχετικά με την αντιμετώπιση του χιονιά οχήματα, με το ένα από αυτά (αλατιέρα) να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς δεν υπάρχει φορτηγό για τη μετακίνησή του. Επιπρόσθετα αναφορά γίνεται στο ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία «βρίσκεται σε αδυναμία λειτουργίας» αφού πλέον λειτουργεί «με προσωπικό λιγότερο του 25% του προβλεπόμενου από τον εγκεκριμένο Οργανισμό της Περιφέρειας».

Ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, όπως έχει αναδείξει πολλές φορές η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. Ενδεικτικό είναι ότι η Περιφέρεια δεν διαθέτει εκχιονιστικά μηχανήματα παρά μόνο 7 φορτηγά άνω των 30 ετών, ενώ το 2020 δόθηκαν πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ σε εργολάβους για εκχιονιστικά χωρίς φυσικά να λυθεί κανένα πρόβλημα για τους κατοίκους της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ