Τρίτη 23 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
Με παρακαταθήκη τους αγώνες μας, υποδεχόμαστε το 2024 με αγωνιστική αισιοδοξία

Εύχομαι σε όλες και όλους σας καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη για να έχουμε την αντοχή που θα μας χρειαστεί και τη νέα χρονιά, για να παλέψουμε ενάντια στο σύστημα και στους εκπροσώπους του, που μας βλέπουν, κυρίως εμάς τους συνταξιούχους, σαν «βαρίδια» στα καπιταλιστικά τους σχέδια. Αυτά που τάχα θα φέρουν την ανάπτυξη, αλλά στην πράξη στοχεύουν στην παραπέρα εξαθλίωση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.

Πριν από λίγες μέρες αφήσαμε πίσω μας το 2023, που μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων δεινών, τον μέσο ονομαστικό μισθό, λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού, χαμηλότερο σε σχέση με εκείνον του 2009, κατά 35%.

Οσο για τις συντάξεις, ας μη μιλήσουμε καλύτερα αφού η μέση κύρια σύνταξη είναι η χαμηλότερη σε όλες τις χώρες της περιβόητης ΟΝΕ.

Η Ελλάδα των «επενδυτικών βαθμίδων και του οικονομικού θαύματος της κυβέρνησης» βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, 33% κάτω από τον μέσο όρο, κατατάσσοντας τη χώρα σ' εκείνες με τις χειρότερες επιδόσεις σε όλους τους δείκτες κοινωνικής στέρησης, φτώχειας και κοινωνικής δυστυχίας.

Παρά τις ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες που επικρατούν όμως, εμείς, έχοντας ως παρακαταθήκη τους μέχρι σήμερα αγώνες μας, υποδεχόμαστε το 2024 με αγωνιστική αισιοδοξία και πίστη ότι ο λαός μας, με μπροστάρη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, θα βγει δυναμικά μπροστά και θα διεκδικήσει μαχητικά όλα όσα του πήραν, ιδιαίτερα τα τελευταία 15 χρόνια, της κρίσης και των μνημονίων που τελειωμό δεν έχουν!

Αν και ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει εξαιρετικά αρνητικός, μέρα με τη μέρα, διαφαίνεται τάση αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και διακρίνουμε διαδικασίες αναστροφής της κατάστασης.

Σήμερα που όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες με τα διάφορα επιδόματα που η κυβέρνηση ονοματίζει κοινωνική πολιτική, διαμορφώνονται ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες για να φωτίσουμε τον πραγματικό αντίπαλο, τη στρατηγική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να αναδείξουμε τη συνενοχή των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά την πυροσβεστική μας οικογένεια, τόσο στις τάξεις των εργαζομένων όσο και σ' εμάς τους συνταξιούχους, ολοένα αυξάνεται η αγωνιστική συσπείρωση και ανδρώνεται η διεκδικητική εγρήγορση και πάλη. Ο σπόρος που βάλαμε πριν από 35 χρόνια, εμείς οι παλιότεροι, ιδρύοντας την πρώτη συνδικαλιστική Ενωση στις τάξεις των ενστόλων, την Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, έχει από καιρό φυτρώσει και αποδίδει καρπούς. Με συνοδοιπόρο την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας παλεύουν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Σε αντίθεση με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζουν κάποιες άλλες παρατάξεις, η μαχητική ΕΑΚΠ εκπροσωπεί τον πυροσβέστη κάθε βαθμού και θέσης και αγωνίζεται για την ανάδειξη και επίλυση των πολλών προβλημάτων που, χρόνο με τον χρόνο, αντί να λιγοστεύουν, διογκώνονται αφού οι εκάστοτε κυβερνώντες προσπαθούν να αλλοτριώσουν ακόμα και τον κοινωνικό ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από κοντά και η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος που δεν περιορίζουμε τη δράση μας μόνο σε θέματα των συνταξιούχων αλλά συνδράμουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στον διεκδικητικό αγώνα των εργαζόμενων συναδέλφων μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο αγώνας για καταξίωση και αξιοπρεπή διαβίωση του Ελληνα ένστολου, συνταξιούχου και εργαζόμενου, δεν υποστέλλεται, μέχρι την τελική δικαίωση!

Κλείνοντας και εκφράζοντας τη βούληση και του υπόλοιπου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΑΠΣ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΚΚΕ για τη διαχρονική στήριξη που μας παρέχει τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στους δρόμους του αγώνα.

Είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που δεν μας θυμάται μόνο στις εκλογές!

Καλή αγωνιστική χρονιά, σε όλες και όλους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ