Τρίτη 23 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΔΥΚ
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας γνωρίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι δίπλα μας

Στην επιστολή τους που διαβάστηκε στην εκδήλωση, φαντάροι από την Ελληνική Δύναμη της Κύπρου ανέφεραν:

«Φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να χαιρετίσουμε όλους τους παρευρισκόμενους στη συνεστίαση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις είναι πραγματικά οδηγός για τους στρατευμένους νέους και όχι μόνο. Στις θέσεις του ΚΚΕ βρήκαμε απαντήσεις για ζητήματα που μας απασχολούν στη θητεία μας. Από τα "πιο μικρά" ζητήματα, ζητήματα δηλαδή διαβίωσης, ελλείψεις στα στρατόπεδα, μέχρι τα πιο μεγάλα. Τη μετατροπή της χώρας μας σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση, την εμπλοκή των ελληνικών ΕΔ σε αποστολές εκτός συνόρων και τις επιπτώσεις αυτών. Τη στιγμή ειδικά που η Μέση Ανατολή φλέγεται, που η σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας συνεχίζεται. Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας είτε με την αποστολή οπλισμού, χρησιμοποίηση των βάσεων, οι συνεκπαιδεύσεις με τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων ΝΑΤΟικών χωρών, η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Με αυτές τις θέσεις σαν οδηγό, κάνουμε προσπάθεια να συζητήσουμε με τους φαντάρους μέσα στα στρατόπεδα. Με αυτές σαν οδηγό βγήκαμε στις αναφορές στα στρατόπεδά μας, για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την εμπλοκή των ελληνικών ΕΔ, για να συζητήσουμε τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Με αυτές τις θέσεις εκφράσαμε το προηγούμενο διάστημα τη στήριξή μας στον Παλαιστινιακό λαό, στον αγώνα τώρα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.α.

Το ΚΚΕ ανέδειξε, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, τους κινδύνους από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Την ώρα μάλιστα που στην περιοχή μας παζαρεύονται κυριαρχικά δικαιώματα, στο όνομα τάχα μου της συνοχής της ΝΑΤΟικής συμμαχίας. Νωπές είναι οι μνήμες εδώ στην Κύπρο του λαού από τον ρόλο που έπαιξαν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στην εισβολή και κατοχή του νησιού.

Στον "Ριζοσπάστη" βρήκαμε απαντήσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Δημοσιεύθηκαν οι επιστολές μας, βρήκαμε απαντήσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με ενδιαφέρον ό,τι συμβαίνει μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, τον αγώνα του λαού μας για σύγχρονα δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά, στη μόρφωση.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με ψηλά το κεφάλι τα δικαιώματά μας, γνωρίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι δίπλα μας.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ