Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την περιοχή

Συνεχίζονται καθημερινά στην Ερυθρά Θάλασσα οι επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία και στόχους «δυτικών» συμφερόντων, ως αντίποινα στη σφαγή των Παλαιστίνιων στη Γάζα. Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού, «υποστηριζόμενοι από το Ιράν παραστρατιωτικοί Χούθι» εκτόξευσαν προχτές βράδυ έξι βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας (ASBΜs) από περιοχές της Υεμένης, που ελέγχουν προς την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Αντεν.

Οι Αμερικανοί επιβεβαιώνουν ότι τρεις από τους πυραύλους αυτούς είχαν στόχο το ελληνικό φορτηγό πλοίο «MV Star Nasia», που διερχόταν από τον Κόλπο του Αντεν. Το πλήρωμα «ανέφερε πως σημειώθηκε έκρηξη κοντά του», προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Ενας δεύτερος πύραυλος έπεσε στο νερό χωρίς να επηρεάσει το πλοίο, ενώ τρίτος πύραυλος καταρρίφθηκε από το USS Laboon (DDG 58). Αλλοι τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον βρετανικού φορτηγού πλοίου, όμως έπεσαν στο νερό.

Χτες επίσης, αραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας και σε παρακείμενες περιοχές προκαλώντας τον θάνατο και τραυματισμό αμάχων. Οι επιθέσεις έγιναν αργά το βράδυ της Τρίτης από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που εισήλθαν στη Συρία παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Αργότερα χτες βράδυ, βρετανικό δίκτυο μετέδωσε ότι ισχυρές εκρήξεις σκότωσαν δύο διοικητές της φιλοϊρανικής οργάνωσης Kataib Hezbollah στη Βαγδάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ