Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Περήφανοι για τον εγκλωβισμό και τις επαναπροωθήσεις

Τα «εγκαίνια» τακτικού διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ για το Μεταναστευτικό έγιναν χτες στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Μετανάστευσης - Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, με την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για τη Μετανάστευση, Julieta Valls Noyes, και τον βοηθό υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας για τα Σύνορα, Adam Hunter. Παράλληλα, διερευνήθηκε η δυνατότητα η Ελλάδα να συμμετέχει σε μια σειρά από προγράμματα και χρηματοδοτήσεις των ΗΠΑ, όπως ήδη κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά το υπουργείο, οι Αμερικανοί συνομιλητές και, ιδίως, η Αμερικανίδα υφυπουργός, που γνωρίζει την Ελλάδα, εξέφρασαν τον ...θαυμασμό τους για τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό και συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση για τη μεταναστευτική της πολιτική. «Επιτυχίες» όπως οι επαναπροωθήσεις ξεριζωμένων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην ακόμα πιο αποφασιστική προώθηση της άδικης πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων, η στήριξή της στο νέο βάρβαρο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, που ενταφιάζει οριστικά τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες και ενισχύει την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού, η προώθηση των διακρατικών συμφωνιών, που νομιμοποιούν το σύγχρονο δουλεμπόριο για την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα, σε όφελος του κεφαλαίου. Ο Δ. Καιρίδης συζήτησε για την αμερικανική μεταναστευτική πολιτική και τις κοινές «προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στο θέμα αυτό.

Συμφωνήθηκε ότι τα δίκτυα των διακινητών είναι παγκόσμια, ότι η παρουσία μεταναστών χωρίς χαρτιά από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη και από την Υποσαχάρια Αφρική στις ΗΠΑ αποδεικνύει τη διασύνδεσή τους αλλά και την ανάγκη στενότερης διατλαντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ. Συνεργασία που, στην ουσία, βάζει στο στόχαστρο τους κατατρεγμένους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδια για νέα δομή - φυλακή για τους ξεριζωμένους(2024-05-22 00:00:00.0)
Ενισχύεται η καταστολή των ξεριζωμένων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων(2023-12-23 00:00:00.0)
Καταδίκη της απάνθρωπης πολιτικής της καταστολής και του εγκλωβισμού ΕΕ - κυβερνήσεων(2023-11-01 00:00:00.0)
Αλλη μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες(2023-03-01 00:00:00.0)
Κατάθεση «ανησυχίας» από την ΕΕ που συμβάλλει στη διόγκωσή του(2019-10-09 00:00:00.0)
Συμφωνία για ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής σε βάρος προσφύγων και μεταναστών(2018-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ