Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Κινητοποίηση αύριο για τα προβλήματα από την «ψηφιοποίηση»

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αυτοαπασχολούμενοι, μεταξύ αυτών και οι λογιστές - φοροτέχνες από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την ψηφιοποίηση και τις επιπτώσεις τους στους μικρούς επαγγελματίες. Ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων τα εξοντωτικά πρόστιμα για τη μη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και τα βάρη που φορτώνονται προκειμένου να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο - «ορόσημο» του Ταμείου Ανάκαμψης (βλ. θέμα δίπλα).

Στο πλαίσιο αυτό, σε κινητοποίηση καλεί η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) αύριο, Παρασκευή, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας 10). «Κλείνουμε τα γραφεία μας στις 23/2/2024, απέχουμε από κάθε φορολογική ή λογιστική πράξη», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Ενωση. Η αγωνιστική πρωτοβουλία οργανώνεται με αφορμή την ομοβροντία μέτρων και ενεργειών από τη μεριά της κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ που έχουν σοβαρό αντίκτυπο στον κλάδο (π.χ. «κλείδωμα» των δηλώσεων ΦΠΑ, καταχρηστικές εντολές διασταυρωτικών ελέγχων για my data-Ε3).

Επίσης, η Ενωση συντονίζει τον βηματισμό της με άλλες Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και φορείς και συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη στα Προπύλαια.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών» τονίζοντας ότι «μοναδική επιλογή είναι ο μαζικός αγώνας για τη διεκδίκηση των αιτημάτων». Απαιτεί την κατάργηση του εκτρωματικού φορονόμου 5073/2023 και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης, τα τηρούμενα βιβλία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας. Επίσης, καμία ανοχή στο «κλείδωμα» του ΦΠΑ και των δηλώσεων εισοδήματος, αποστολή στην ΑΑΔΕ μόνο των εσόδων. Ανάκληση των καταχρηστικών εντολών ελέγχου για αποκλίσεις my data για το 2022. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Αμεση απενεργοποίηση του Ν. 4557/2018 και κατάργησή του.

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΟΒΣΑ

Να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση των φοροτεχνικών καλεί τους επαγγελματίες η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), διεκδικώντας, εκτός από την κατάργηση του φορολογικού νόμου, την κατοχύρωση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Προοδευτική αύξηση φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Στο κάλεσμα της ΟΒΣΑ ξεχωρίζει επίσης η απαίτηση για κατάργηση των τραπεζικών προμηθειών για τα POS. Επιδότηση των τερματικών καθώς και του συνόλου του κόστους διασύνδεσης και εγκατάστασης. Παράταση της προθεσμίας διασύνδεσης ταμειακών / υπολογιστών με τα POS μέχρι το τέλος του χρόνου. Οχι στα απαράδεκτα πρόστιμα των 10.000 ευρώ για όσους δεν προλάβουν τις ασφυκτικές ημερομηνίες διασύνδεσης.

Και στις 28 Φλεβάρη στους δρόμους

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που οργανώνεται στις 28 Φλεβάρη, μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που τη συγκεκριμένη μέρα απεργούν, προετοιμάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.

Η ΟΒΣΑ και άλλες Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώνοντας τη φωνή των μικρών επαγγελματιών με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τη μικρομεσαία αγροτιά. «Στις 28 Φλεβάρη όλοι στον δρόμο μαζί με όλο τον λαό. Να βροντοφωνάξουμε και πάλι, έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη: "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας"», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ.

Ανάμεσα στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται από συνδικαλιστικούς φορείς των επαγγελματιών ξεχωρίζει η απόφαση του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) για 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Φλεβάρη. Στις 27 Φλεβάρη το ΣΑΤΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, ενώ στις 28 Φλεβάρη καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 11 π.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ