Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Προς νέες εκλογές για την ηγεσία

Μετά την παρέμβαση - «πάσα» Τσίπρα

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του κατήφορου και του εκφυλισμού στον ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε μετά την ανακοίνωση του Στ. Κασσελάκη - από το βήμα του συνεδρίου που ξεκίνησε χτες - για τη διενέργεια εκλογών για την προεδρία του κόμματος, πιάνοντας έτσι την πάσα που είχε δώσει λίγες ώρες πριν με παρέμβασή του ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος σε ανάρτησή του τον κάλεσε «να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από αυτούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο».

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας λίγες ώρες πριν από την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, με εκτενή δήλωση που ανάρτησε στο Facebook, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση μετά το θέμα εμπιστοσύνης που έθεσε προχτές στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ορθώς το έπραξε. Εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία».

Ολα αυτά σημειώνοντας ότι νιώθει «την ευθύνη να προειδοποιήσω για αυτό που βλέπω να έρχεται και πρέπει να αποτραπεί», με επίδικο το πώς θα στηθεί η εναλλακτική για την κυβερνητική εναλλαγή και χρεώνοντας «αδιαφορία» τόσο στους αποχωρήσαντες που, όπως λέει, «έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος», στον Κασσελάκη που «φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία», και σε όσους «διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν».

Λίγες ώρες μετά, από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κασσελάκης ανακοίνωσε εκλογές για τον προεδρικό θώκο, λέγοντας ότι «πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι», ότι «θα κριθώ στις πρώτες εθνικές εκλογές» και ότι προσφεύγει στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, «με έναν πλήρη "οδικό χάρτη" για την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση». Ισχυρίστηκε δε πως «κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς διαφοροποιήσεις θα φέρουν την ήττα στις εκλογές για να έρθουν ως σωτήρες» και ότι «θέλουν να γίνουν καπετάνιοι στο πλοίο που θα έχουν βυθίσει», λέγοντας πως «οι υπονομευτές του Αλ. Τσίπρα κατέληξαν στα αζήτητα να παρακαλάνε το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει».

Κατά τ' άλλα στην υπόλοιπη ομιλία του επιχείρησε να στήσει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ενόψει ευρωεκλογών, περί «προοδευτικών δυνάμεων» απέναντι στην «ακροδεξιά», και τις γνωστές αυταπάτες περί «δημοκρατικής ΕΕ», αναπαράγοντας ταυτόχρονα και όλους τους στόχους της ιμπεριαλιστικής ένωσης για την «αυτονομία» της. Κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «κρατάει κλειστή την οικονομία προς τους επενδυτές και την εγχώρια υγιή επιχειρηματικότητα», παρουσίασε ως απόδειξη της «έμπρακτης αντιπολίτευσης» την υπερψήφιση με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ του αντιδραστικού νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, και την ανασυγκρότηση του κόμματος ως όρο για να ανανεώσουν την ικανότητά τους στη ρυμούλκυση του λαού στους στόχους του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα «μαγειρέματα» εντείνονται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ(2024-06-19 00:00:00.0)
Σουρεαλισμός και θεατρινισμοί στην υπηρεσία της κυβερνητικής εναλλαγής(2024-02-27 00:00:00.0)
Η κατρακύλα του εκφυλισμού με νέα επεισόδια(2024-02-20 00:00:00.0)
Διαγραφές και αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ(2023-10-21 00:00:00.0)
Σε «πολεμικούς» τόνους η πρώτη συνεδρίαση της ΠΓ(2023-10-19 00:00:00.0)
Στον β' γύρο με αλληλοκατηγορίες και «μαχαιρώματα»(2023-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ