Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΣΔΕΠ
Ζητά μέριμνα για τα Τμήματα Τεχνών στα δημόσια πανεπιστήμια

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, υιοθετώντας ομόφωνα τα αιτήματα που προβάλλουν με ψήφισμά τους τα Τμήματα Τεχνών στα δημόσια πανεπιστήμια, ζητά την ικανοποίησή τους.

Συγκεκριμένα: «Διεκδικεί την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας στα Τμήματα Τεχνών με ενίσχυση της πενιχρής χρηματοδότησης του δημόσιου πανεπιστημίου σε επίπεδο ανάλογο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ζητούμε χρηματοδότηση για την υποστήριξη της έρευνας, την πρόσληψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας.

Διεκδικεί την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τμημάτων Τεχνών σε όλους τους δημόσιους φορείς που σχετίζονται με την Εκπαίδευση, την Τέχνη και τον Πολιτισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη της ιδιαίτερης μέριμνας για τα νέα καλλιτεχνικά αντικείμενα που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία.

Για τη χωρίς διαβούλευση σχεδιαζόμενη ίδρυση ενός νέου δημόσιου Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών, ζητά να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με εκπροσώπους των υφιστάμενων Τμημάτων Τεχνών του Πανεπιστημίου, που έχουν τη σχετική και απαραίτητη εμπειρία, ερευνητικό υπόβαθρο και τεχνογνωσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ