Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Αποτύπωση» της διαδρομής από το 1ο έως το 49ο Φεστιβάλ

Εκθεση με στιγμές από την 50χρονη πορεία του Φεστιβάλ με αρχειακό - φωτογραφικό υλικό κοσμούσε το φουαγιέ της αίθουσας συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, δίνοντας μια συνοπτική αλλά πλήρη εικόνα του πλούτου της Ιστορίας του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Αφίσες, εξώφυλλα του «Οδηγητή», φωτογραφίες και ρεπορτάζ από κάθε Φεστιβάλ αναδείκνυαν τη σταθερή παρέμβαση που έχει η ΚΝΕ στα διάφορα τμήματα της νεολαίας. Οι χώροι για τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, μαζί με το ξεχωριστό πρόγραμμά τους, είναι πάντα εκεί... «Η φωνή των 7.000 μεταλλεργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης» ακούστηκε δυνατά στο 14ο Φεστιβάλ, όπως διαβάζουμε σε ένα ρεπορτάζ, ενώ παραδίπλα βρίσκεται η φωτογραφία με την είσοδο των απεργών της «e-food» στο 47ο Φεστιβάλ.

Από την Εκθεση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η πολύμορφη, σταθερή παρέμβαση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στα μέτωπα του αθλητισμού και του πολιτισμού. «Παρόντες» και οι καλλιτέχνες που όλα αυτά τα χρόνια «λάμπρυναν» με τη συμμετοχή τους τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και μακέτα του Πύργου του Τάτλιν, που κατασκευάστηκε προς τιμήν των 100 χρόνων της Οκτωβριανής Επανάστασης, όπως και οι ξεχωριστές και πάντα ενδιαφέρουσες επιδείξεις αθλημάτων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp.


Και η διεθνιστική δράση της ΚΝΕ ήταν παρούσα. Η Διεθνούπολη, με τη συμμετοχή δεκάδων Κομμουνιστικών Νεολαιών, αποτελεί κάθε χρόνο κεντρικό σημείο του Φεστιβάλ. Η φωτογραφία από το 48ο Φεστιβάλ, με τις Νεολαίες από τη Ρωσία και την Ουκρανία να στέκονται η μία πλάι στην άλλη, στέλνοντας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, είναι χαρακτηριστική.

«Τα έσοδα του 33ου Φεστιβάλ στους πυρόπληκτους μαθητές της Ζαχάρως», διαβάζουμε σε ένα ρεπορτάζ και θυμόμαστε όλες τις χρονιές που το Φεστιβάλ έγινε βήμα αλληλεγγύης. Ενώ η φροντίδα και ανάδειξη των χώρων που φιλοξένησαν το Φεστιβάλ είναι γεγονός. Από το Περιστέρι, που ήταν «ένα απλησίαστο μέρος. Εδώ υπήρχαν ρέματα γεμάτα βρωμιές και σκουπίδια...», μέχρι το Πάρκο Τρίτση, που μετατρέπεται σε ένα πραγματικά φιλόξενο μέρος όταν στήνεται και πραγματοποιείται το Φεστιβάλ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάντα στο μυαλό, στην καρδιά, στους αγώνες... (2024-09-19 00:00:00.0)
Κυκλοφορεί το Σάββατο ο «Οδηγητής» του Γενάρη! (2020-01-11 00:00:00.0)
Κυκλοφορεί το Σάββατο ο «Οδηγητής» (2019-09-07 00:00:00.0)
Εκθεση αρχειακού υλικού για τον ΔΣΕ στην Ελευσίνα (2016-11-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2016-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ