Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Δεν μπορείτε να παίζετε με την ασφάλεια και τις ζωές»

Πτώση σοβάδων στο σχολικό συγκρότημα Μαρασλείου καταγγέλλει η ΑΣΕ Α' Συλλόγου Αθηνών

Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιο σοβαρό ατύχημα όταν χτες το πρωί στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος Μαρασλείου έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβάδων από τα εξωτερικά τοιχία, «βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, που ευτυχώς δεν βρίσκονταν σε διάλειμμα», όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Α' Συλλόγου Αθηνών.

«Φτάνει πια! Δεν μπορείτε να παίζετε με την ασφάλεια και τις ζωές των μαθητών μας και των συναδέλφων μας!», τονίζει η ΑΣΕ στο Σωματείο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σημειώνοντας: «Τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι γονείς έχουμε επανειλημμένα αναδείξει και καταγγείλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς και σε όλους τους τόνους την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, που δεν θυμίζει σε τίποτα σχολείο (!!!) καθώς η εγκατάλειψη, η επικινδυνότητα και η μη λειτουργικότητα των χώρων είναι προφανείς. Πόσο μάλλον που σε αυτό το σχολικό συγκρότημα συστεγάζεται Ειδικό Σχολείο (10ο Ειδικό) με τη "βιτρίνα", κατά το υπουργείο Παιδείας, το Πειραματικό του Μαρασλείου».

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία μας νέα "Τέμπη"», τονίζει η ΑΣΕ, απαιτώντας άμεσα: Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες στο σχολικό συγκρότημα. Να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για τον έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων και σχέδιο για την κατασκευή νέων.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ