Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Αστυνομικοί προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν μέλη του ΚΚΕ

Προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στο κέντρο της Πάτρας, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ και αφού «ενημέρωσαν» ότι πρόκειται για «τυπική διαδικασία», προχώρησαν σε απαράδεκτες ενέργειες και σχόλια. Ενώ διαπίστωσαν ότι και το όχημα ανήκε στο ΚΚΕ, προσπάθησαν με απαράδεκτες πρακτικές να τρομοκρατήσουν, καλώντας τους επιβαίνοντες να μείνουν με τα χέρια πάνω στο όχημα. Επίσης έκαναν εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο, έλεγχο σε όλο το όχημα, απαράδεκτους σχολιασμούς του τύπου «είστε στο target group των ελέγχων», «να δούμε αν είστε πιστοί στην ιδεολογία σας», συνεχείς ερωτήσεις όπως «έχετε κάτι παράνομο πάνω σας;» και άλλα παρόμοια, τάχα ελέγχοντας για ναρκωτικά, την ώρα που τα μέλη του ΚΚΕ πρωτοστατούν στον αγώνα εναντίον τους.

Τις παραπάνω απαράδεκτες ενέργειες και πρακτικές κατήγγειλε τηλεφωνικά χθες το πρωί στον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας ο Μιχάλης Αναστασίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και αντιδήμαρχος Πατρέων.

«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιου είδους ενέργειες, ειδικά μία μέρα (σ.σ. χθες) πριν την απεργία της 28ης Φλεβάρη, θα περιορίσουν τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ και θα τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές. Αυτές οι ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες, ούτε από το ΚΚΕ ούτε από το εργατικό - λαϊκό κίνημα που αυτές τις μέρες είναι στους δρόμους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας το περιστατικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ