Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΡΙΝΙΑΣ»
Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ την Τετάρτη 20 Μάρτη

Αμεσες αποζημιώσεις και ελέγχους για τις ζημιές σε καλλιέργειες διεκδικούν οι αγρότες

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ της Πάτρας την Τετάρτη 20 Μάρτη στις 12 μ., καλεί τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους και τους βιοπαλαιστές αγρότες της Αχαΐας, ο ΑΣ Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», απαιτώντας, μεταξύ άλλων, άμεσους ελέγχους από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες σε όλο τον νομό, αλλά και να συμπεριληφθεί η ακαρπία της ελιάς στις διάφορες μυκητολογικές ασθένειες και να αποζημιώνεται.

Για τη συμμετοχή μάλιστα των αγροτών από την Αιγιάλεια στην κινητοποίηση, έχει ορίσει δύο προσυγκεντρώσεις την ίδια μέρα, στο Νοσοκομείο Αιγίου (10 π.μ.) και στα Σελιανίτικα (10.20 π.μ. στον κόμβο της ΝΕΟ).

«Οι καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας τη φετινή χρονιά έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές και κύρια η κορινθιακή σταφίδα, τα αμπέλια, οι ελιές και το λεμόνι που ξεκίνησαν από την άνοιξη με τις συχνές βροχοπτώσεις και την υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και συνεχίστηκαν με τους καύσωνες του καλοκαιριού και με τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και πρόσφατα», αναφέρει ο Σύλλογος στο υπόμνημά του προς τον ΕΛΓΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται για τιμές επιβίωσης των αγροτών στα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και επιβίωσης, επιπλέον, απαιτεί, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει τη φυτική - ζωική παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών, όπως και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ