Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Απεργούν στις 28 Μάρτη για την υπογραφή ΣΣΕ

Πανελλαδική κλαδική απεργία για την Πέμπτη 28 Μάρτη προκήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), με αίτημα την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία για τη ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και προστασία όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», επισημαίνοντας ότι οι εργοδότες (ΣΕΚ) ενημέρωναν ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για όλους τους εργαζόμενους και θα πληρώνουν μόνο τους καλούς εργαζόμενους, όπως θέλουν αυτοί. Προτείνουν αύξηση επί του κατώτατου μισθού, όπως αυτός θα διαμορφώνεται κάθε φορά και έως 1%, χωρίς κανένα άλλο επίδομα».

«Ηρθε η ώρα να πούμε δεν πάει άλλο στην κοροϊδία της κυβέρνησης που 12 χρόνια μετά το 1ο μνημόνιο συνεχίζει να καθορίζει τον κατώτατο μισθό με Υπουργική Απόφαση, με βάση τον μνημονιακό νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, και να δίνει αύξηση που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο την τεράστια ακρίβεια και την απώλεια εισοδήματος που βιώνουμε συνεχώς όλοι οι εργαζόμενοι.

Με βάση αυτούς τους μνημονιακούς νόμους, αντί να ξεπαγώσει τις τριετίες, διέγραψε στην ουσία 12 χρόνια δουλειάς από το 2012 μέχρι σήμερα για τους παλιότερους συναδέλφους και τελικά καταλήγουμε στο να πάρουμε από τίποτα έως ελάχιστα. Αυτές οι απώλειες δεν καλύπτονται από τα διάφορα κυβερνητικά επιδόματα, voucher και pass, που είναι σκόνη στον άνεμο και δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες μας. Από την άλλη, η εργοδοσία και στον δικό μας κλάδο, ακολουθώντας παρόμοια τακτική, αντί για ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, προβάλλει τις "εθελούσιες παροχές", τα μπόνους (αν είσαι γρήγορος, φρόνιμος και παραγωγικός) ή τα διάφορα κουπόνια», σημειώνει η ΔΑΣ.

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία απαιτούν να υπογραφεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ιδιωτική Υγεία που να περιλαμβάνει: Αύξηση από τη χαμηλότερα αμειβόμενη ειδικότητα έως την υψηλότερη. Αύξηση στους βασικούς μισθούς με βάση τα 900 ευρώ και αναγνώριση όλων των τριετιών, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012 - 2023. Επαναφορά επιδομάτων (τέκνων, γάμου, σπουδών, διαχειριστικού λάθους και οθόνης, ανθυγιεινής εργασίας, θέσης, ωρίμανσης). Επαναφορά αδειών κλειστών τμημάτων και μειωμένων ωραρίων. Προσλήψεις προσωπικού. Εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών υγείας και ασφάλειας. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ