Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αυθαίρετες περικοπές και μετακινήσεις σε βάρος εργαζομένων

Την αυθαίρετη περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζόμενες στην καθαριότητα καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) και ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για να τους χορηγηθεί.

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων εδώ και τρεις μήνες «δεν έστειλε, ως όφειλε, την απαραίτητη μηνιαία βεβαίωση στη Διεύθυνση Μισθοδοσίας για τις τέσσερις εργαζόμενες στην καθαριότητα του κτιρίου των υπηρεσιών Πειραιά και Νήσων, που είναι "χρεωμένες" στο γραφείο του, προκειμένου να τους χορηγείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, που δικαιούνται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Και προσθέτει: «Δεν φτάνει που υπάρχει τεράστια καθυστέρηση από την κυβέρνηση να εκδώσει την απαραίτητη ΚΥΑ για τους ΟΤΑ ώστε να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, έχουμε και τις αυθαίρετες περικοπές από τον αντιπεριφερειάρχη. Είναι ντροπή να προσπαθεί να κάνει περικοπές από τους πετσοκομμένους μισθούς των εργαζομένων και μάλιστα αυθαίρετα».

Εξάλλου, με άλλη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΠΑ καταγγέλλει πως η νέα περιφερειακή αρχή συνεχίζει «την απαράδεκτη πεπατημένη των αυθαίρετων μετακινήσεων». Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «για άλλη μια φορά γίνονται "μετακινήσεις" χωρίς κριτήρια αξιοποιώντας το απαράδεκτο πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί από κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ