Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υπόθεση όλων το σημερινό συλλαλητήριο, να μη λείψει κανείς!

Στις 4 μ.μ., στην Ομόνοια, η αγωνιστική υποδοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ

Μαζί με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ διαδηλώνουν σήμερα δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς της Αττικής. Σωματεία και Ομοσπονδίες καλούν σε μαζική συμμετοχή στην προσυγκέντρωση για την υποδοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια, και στη συνέχεια στην κινητοποίηση, στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Στο μεταξύ, όλο και μεγαλώνει η λίστα με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που στηρίζουν το σημερινό συλλαλητήριο και τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Χτες ανακοίνωση στήριξης έβγαλε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Μεταξύ άλλων καλούν επίσης το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, οι Ομοσπονδίες Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και Ενέργειας.

Εκτός από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, που έκανε και το αρχικό κάλεσμα, καλούν επίσης τα Σωματεία: Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ΣΕΤΗΠ, Οικοδόμων, Φαρμάκου Ν. Αττικής, Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Αττικής, Τύπου και Χάρτου, Χρηματοπιστωτικού Αττικής, Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, ΙΓΜΕ, Λογιστών Ελεγκτών Αττικής, τα ναυτεργατικά ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, ΕΝΕΔΕΠ, Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Αθηνών - Πειραιώς - Προαστίων, Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας, ΟΤΑ Αττικής, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης, στην κινητοποίηση καλούν η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής (ΕΒΜΑ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στο πλευρό τους και οι μεταλλωρύχοι της Κασσάνδρας

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκεται και το Επαγγελματικό Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Με ανακοίνωσή του για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αντί να δώσουν ζωή στο εργοστάσιο, στην περιοχή και στη χώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεπουλήσει την ΛΑΡΚΟ και να την δώσει για παλιοσίδερα. Να ξεσπιτώσει και να πετάξει στην ανεργία εργαζόμενους που δεκαετίες τώρα βγάζουν το μετάλλευμα μέσα από τα σπλάχνα της γης.

Για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες της απαξίωσης του τεράστιου πλούτου των ορυχείων και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της χώρας μας. Μία απαξίωση που εμείς οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής την ζούμε τακτικά, επειδή το μοναδικό τους κριτήριο είναι τα όλο και μεγαλύτερα κέρδη των εταιρειών και όχι οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού των περιοχών που δραστηριοποιούνται.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνει αγώνας όλων των μεταλλωρύχων. Δεν θα αφήσουμε αυτό το έγκλημα, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τον πλούτο της χώρας μας, να γίνει πράξη».

Οι φοιτητές

«Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας» - «Οχι στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ», δηλώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας που καλούν στη συγκέντρωση υποδοχής των εργατών της ΛΑΡΚΟ και στο συλλαλητήριο στο υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι χτες, αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικού, Γεωλογικού και Φυσικού του ΕΚΠΑ, Τοπογράφων και Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Σχολών Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Επιστημών Τροφίμων, Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ, Γεωπονικού, ΑΣΟΕΕ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» στην Αθήνα(2024-06-29 00:00:00.0)
Διεκδικούν την παραμονή και των εργολαβικών εργατών στη δουλειά(2024-05-22 00:00:00.0)
Με νέα δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα απέσπασαν ξανά παράταση των συμβάσεων(2023-12-12 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους(2023-10-04 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας(2021-10-26 00:00:00.0)
Δυναμική απεργιακή απάντηση για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στα σχέδια διάλυσης(2021-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ