Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Επιτυχία των εργατών και του Συνδικάτου η υπογραφή νέας ΣΣΕ

Αυξήσεις που υπερβαίνουν το 9%, σταθερό ωράριο και άλλα δικαιώματα

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών κατάφερε να υπογράψει χτες το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας με την εργοδοτική ένωση ΣΕΝΑΒΥ στη Ζώνη του Περάματος.

Η νέα Σύμβαση, που αποτελεί σημαντική κατάκτηση και επιστέγασμα πολύμορφων κινητοποιήσεων των εργατών στη Ζώνη, κατοχυρώνει κατακτήσεις τους, αφού προβλέπει αυξήσεις μισθών που μεσοσταθμικά υπερβαίνουν το 9%! Τα ημερομίσθια λοιπόν διαμορφώνονται από την 1η Απρίλη ως εξής: 100,50 ευρώ για τον τεχνίτη, 80,50 ευρώ για τον βοηθό και 57,50 ευρώ για τον ανειδίκευτο. Από την 1η Οκτώβρη: 105,00 ευρώ για τον τεχνίτη, 84,00 ευρώ για τον βοηθό και 60 ευρώ για τον ανειδίκευτο.

Οσον αφορά το ωράριο προβλέπει 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, δύο 15λεπτα διαλείμματα εντός του ωραρίου, 100% προσαύξηση στην υπερωρία από την πρώτη ώρα και απαγόρευση εργασίας πάνω από 10 ώρες ημερησίως. Κατοχυρώνονται ακόμα άδειες, επίδομα αδείας και Δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα.

«Η ΣΣΕ αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας δύσκολης, πολυετούς προσπάθειας και σκληρών αγώνων του συνδικάτου μας, με το σύνολο των συναδέλφων να συμμετέχουν ενεργά, τόσο στη διαμόρφωση των αιτημάτων όσο και των μορφών πάλης, μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2017 με στόχο την επαναφορά των ΣΣΕ και την ανάκτηση των απωλειών από την καπιταλιστική κρίση και συνεχίζεται κάθε χρόνο με σκοπό την καλυτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου και των συνθηκών εργασίας μας», υπενθυμίζει το Συνδικάτο.

Ο αγώνας για την υπογραφή της ΣΣΕ, όπως εξηγεί, εντάσσεται «στον γενικότερο αγώνα του συνδικάτου μας σε κάθε εργοστάσιο για υπογραφή επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων», με στόχο κανένας μεταλλεργάτης «να μην εργάζεται χωρίς ΣΣΕ, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα». Μετά την υπογραφή της νέας Σύμβασης το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους, «με όπλο την αποφασιστικότητα και την ενότητα», να δώσουν τη μάχη «της εφαρμογής και της κήρυξης της ΣΣΕ ως υποχρεωτικής, κάτι το οποίο έχουν εμποδίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ