Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΣΕ ΣΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ
«Αυτοί με απειλές και με τρομοκρατία, εμείς με την ενότητα και με την απεργία!»

Δήλωση με αφορμή τις συναντήσεις των Ομοσπονδιών με το υπουργείο Παιδείας

«Αυτοί με απειλές και με τρομοκρατία, εμείς με την ενότητα και με την απεργία!», δηλώνουν οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με αφορμή τις συναντήσεις των Ομοσπονδιών την Τρίτη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οπως εξηγούν: «Στο πλαίσιο της συνάντησης ανακοινώσαμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση του σχολείου και των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά του ΥΠΑΙΘΑ αναμασήθηκαν οι γνωστές απειλές, περί του άρθρου 56, για μη δικαίωμα κήρυξης απεργίας κ.λπ. Ενώ έγινε προσπάθεια από τον γενικό γραμματέα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι τάχα μου οι τελευταίες απειλητικές εγκύκλιοι του ίδιου ή άλλων στελεχών εκπαίδευσης, όπως της ΔΙΠΕ Δ' Αθήνας "δεν έχουν σκοπό τον εκφοβισμό αλλά την ενημέρωση"! Φάνηκε πως το μόνο μέσο που έχει απομείνει στο ΥΠΑΙΘΑ για να επιβάλει τα αντιεκπαιδευτικά του σχέδια είναι η αξιοποίηση του φόβου και της τρομοκρατίας. Δεν έχουν καταλάβει όπως φαίνεται ότι ο κλάδος τούς έχει προσπεράσει. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση από την πλευρά του υπουργείου, για κανένα ερώτημα από τα δεκάδες που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς, είτε δηλώνοντας αναρμόδιο είτε δηλώνοντας ανέτοιμο (π.χ. νομοσχέδιο για Ειδική Αγωγή)! Ακόμα και στο ζήτημα της αλλαγής του τρόπου διορισμού και του εθνικού απολυτηρίου, η υφυπουργός είπε ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι φαιδρότητες περί εκπαιδευτικών που είναι "χαρούμενοι που αξιολογούνται" και σχολικών συμβούλων που "είναι ευτυχισμένοι επειδή για πρώτη φορά βοηθούν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους", οι οποίες μόνο σαν κακόγουστη φάρσα μπορούν να σταθούν. Το μόνο αληθές, που ομολόγησε ο γενικός γραμματέας, ήταν ότι λιγότερο από 10% του κλάδου έχει μπει στη διαδικασία της αξιολόγησης (με συμπλήρωση στοιχείων στην πλατφόρμα).

Υπήρξαν στιγμές που έφτασαν ακόμα και στα όρια του κυνισμού, με τοποθετήσεις όπως ότι για τα κενά που υπάρχουν ακόμα και τον μήνα Απρίλη, "φταίνε οι εκπαιδευτικοί που δεν πηγαίνουν στις περιοχές που προσλαμβάνονται" ή πως "οι αναπληρωτές έχουν εργασιακό καθεστώς διαφορετικό, άρα δεν μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους" π.χ. αναρρωτικές άδειες, μητρότητας, λοχείας κ.λπ.! Ντράπηκε και η ντροπή!».

Και οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ καταλήγουν: «Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι τη δύναμη του κλάδου που τις τελευταίες μέρες βγήκε στο προσκήνιο, κατέκλυσε τις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων και αποφάσισε την επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής από την Ομοσπονδία. Και ας έκαναν σήμερα τους ανήξερους! Γνωρίζουν καλά και μετράνε και το πολιτικό κόστος των πράξεών τους.

Προχωράμε χωρίς φόβο αλλά με μέγα πάθος!

Τώρα είναι η ώρα να νιώσουν ακόμα περισσότερο τη δύναμή μας, τη θέλησή μας να υπερασπιστούμε τη μόρφωση των παιδιών μας, την παιδαγωγική μας υπόσταση, τις ζωές μας.

  • Υπογράφουμε όλοι-ες το χαρτί της απεργίας - αποχής μετά τις επαναπροκηρύξεις από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
  • Η απεργία αποχή είναι σε πλήρη ισχύ.
  • Συνεχίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις για απεργία - αποχή από τα Σωματεία, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις εκδηλώσεις, τις ενημερώσεις σχολείο το σχολείο.
  • Καλούμε τώρα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία για τις 17 Απρίλη μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και δεκάδες κλάδους στο Δημόσιο, μετά το νέο "άδειασμα" των εργαζομένων από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥΠ - ΔΙΚΤΥΟ) στην ΑΔΕΔΥ που μετέφεραν την απεργία στο Δημόσιο στις 21/5!
  • Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας σε κάθε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ. Γυρίζουμε την πλάτη στις δυνάμεις του φόβου, της υποταγής και της ήττας. Φτιάχνουμε συνδικάτα στο ύψος των αναγκών και των απαιτήσεών μας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ