Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε εξέλιξη η καμπάνια για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων που οργανώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Η πρωτοβουλία, που συσπειρώνει και άλλους συλλόγους τμημάτων που τα πτυχία τους δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, συνεχίζεται με περιοδεία στη Θεσσαλονίκη.

«Τέρμα πια στην κοροϊδία! Απόκτηση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων στα πτυχία μας! Τώρα!», είναι το κεντρικό σύνθημα και στο πλαίσιο του πανελλαδικού χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκαν χτες στη Θεσσαλονίκη περιοδείες, συσκέψεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης με τη συμμετοχή του προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που μοιράζεται: «`Η τώρα ή ποτέ! Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση! Είμαστε όλοι μια γροθιά, έχουμε μαζί μας τους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας!».

Οι φοιτητές απλώνουν τις διεκδικήσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σπουδές, τα πτυχία, την προοπτική τους, διεκδικώντας: Αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στα πτυχία τους. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των ιδρυμάτων τους. Προσλήψεις καθηγητών και αναβάθμιση του εξοπλισμού στα εργαστήρια, αναβάθμιση των υποδομών. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές. Να καταργηθούν ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που υποβαθμίζουν τις σπουδές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ