Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στις απαράδεκτες διώξεις

Μαχητική κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησαν χτες φοιτητικοί σύλλογοι, απαιτώντας να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις κατά τεσσάρων φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών από τον πρόεδρό του, Αθ. Τριανταφύλλου.

Πρόκειται για διώξεις που ασκήθηκαν επειδή οι συγκεκριμένοι αγωνιζόμενοι φοιτητές, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος, υλοποίησαν αποφάσεις του συλλόγου τους για κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα ιδιωτικά ΑΕΙ το προηγούμενο διάστημα.

Οι φοιτητές απαίτησαν, επίσης, την κατάργηση του νόμου 4957/2022, που προβλέπει ποινές και καταστολή, ενώ διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, αν δεν αποσυρθούν οι διώξεις κατά των συναδέλφων τους.

Μάλιστα, με απόφαση μαζικής Γενικής του Συνέλευσης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των Τμημάτων και φοιτητών σήμερα, Πέμπτη.

Με συνθήματα όπως «Τα πειθαρχικά και οι απειλές απάντηση θα πάρουν από τους φοιτητές», οι συγκεντρωμένοι τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τους αγώνες τους, δηλώνοντας ότι όπως και πριν από περίπου έναν χρόνο κατάφεραν να σπάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησής τους (στις τότε κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη), από τον συγκεκριμένο πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, έτσι και φέτος δεν πρόκειται να δεχτούν απειλές για ποινές.

Κάλεσαν σε συνέχιση του αγώνα για δημόσιες, δωρεάν σπουδές για όλους, στο ύψος των σημερινών, σύγχρονων αναγκών, ως δικαίωμα και όχι ως «ευκαιρία», αλλά και σε διεκδίκηση της ουσιαστικής αναβάθμισης των σπουδών τους, κάλυψης όλων των κενών σε προσωπικό, καθηγητές, υποδομές.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι διωκόμενοι φοιτητές του Φοιτητικού Συλλόγου, Δημήτρης Αντωνίου (πρόεδρος), Χριστίνα Παπαϊωάννου (μέλος του ΔΣ), καθώς και οι Γιώργος Καρπέτας (πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού), Δανάη Βούλγαρη (πρόεδρος ΦΣ Θεατρικών Σπουδών), Σπύρος Νεράιδας (πρόεδρος ΦΣ Σχολής Μηχανικών Παν. Πελοποννήσου).

Στις παρεμβάσεις τους σημείωσαν ότι δεν είναι τυχαία η κλήση σε ακρόαση των 4 φοιτητών στις 17 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, μετά και το μήνυμα που έστειλε η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας και λαού στην αντίστοιχη απεργία στις 28 Φλεβάρη.

«Κάτω τα χέρια από τους συμφοιτητές μας!», δήλωσαν, υπογραμμίζοντας: «Το 70% των φοιτητών που καταδίκασε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ο μαζικός αγώνας μας είναι αυτά που τους τρομάζουν. Γι' αυτό εντείνουν την καταστολή, προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες. Δεν θα τους περάσει». Καταδίκασαν ακόμη τη στάση των φοιτητικών παρατάξεων που δεν εναντιώθηκαν στις διώξεις.

Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μαρμούτα, που κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση του πρύτανη να αρνηθεί να συναντήσει την αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας μας τους ενοχλεί και τον στοχοποιούν (2024-04-24 00:00:00.0)
Με μαζική συμμετοχή φοιτητών η πρώτη μέρα των εκλογών (2023-05-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες διώξεις (2023-04-25 00:00:00.0)
Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές (2023-03-24 00:00:00.0)
Σήμερα η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα Τρούμαν (2022-06-09 00:00:00.0)
Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος - πλαίσιο! (2022-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ