Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές

Με σύνθημα «Μας θέλαν σιωπηλούς, υψώσαμε φωνή - Κερδίζει ο αγώνας για σπουδές, δουλειά, ζωή», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και του ΔΙΠΑΕ διαδήλωσαν την Πέμπτη συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες λαού και νεολαίας που το προηγούμενο διάστημα βγήκαν στον δρόμο και βροντοφωνάξανε ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Τώρα είναι η ώρα για πολύμορφο και κλιμακούμενο αγώνα, για να γίνουμε η φωνή των νεκρών», τόνισε ο Κώστας Πυρπασόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόσφατης μαζικότατης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου του.

Το μήνυμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ, που από την Τρίτη 21 Μάρτη βρίσκεται σε κατάληψη με αίτημα την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, μετέφερε στη συγκέντρωση ο Νίκος Ζαχαρής, φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ.

Το μήνυμα αλληλεγγύης των φοιτητών προς τους εργαζόμενους της Γαλλίας, που βρίσκονται σε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, εκφώνησε ο Κωσταντής Νικολούδης, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής του ΑΠΘ.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Την Παρασκευή 24/3 οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν τη δράση τους με εκδήλωση που διοργανώνουν με εργαζόμενους στον ΟΣΕ και καθηγητές, στις 6 μ.μ. στο Πολυτεχνείο.

Στα γραφεία του ΟΑΣΘ

Ασφαλείς, δωρεάν και συχνές αστικές συγκοινωνίες για όλους τους φοιτητές απαίτησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας, Δασολογίας, Ιατρικής, Φυσικού του ΑΠΘ, Σχολής Μηχανικών ΔΙΠΑΕ και Σχολής Επιστημών Υγείας ΔΙΠΑΕ, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στα γραφεία του ΟΑΣΘ, όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Απαίτησαν πρόσληψη τεχνικού προσωπικού και οδηγών, έτσι ώστε να επιτευχθεί η πύκνωση των δρομολογίων, ειδικά τις ώρες αιχμής, 9 π.μ. - 3 μ.μ. για τις γραμμές 10, 11, 66, 52, 67, 2Κ, αλλά και προκειμένου οι μεταφορές των φοιτητών να είναι ασφαλείς.

Ζήτησαν επίσης να υπάρξει επέκταση της γραμμής 66, ώστε να εξυπηρετεί τους φοιτητές που μετακινούνται στα αγροκτήματα της Γεωπονίας και στα δασοκτήματα της Δασολογίας. Για την εξυπηρέτηση των φοιτητών των ΤΕΦΑΑ θα γίνει νέα συζήτηση και με τον πρόεδρο του ΟΣΕΘ, καθώς η γραμμή αυτή έχει παραχωρηθεί στα ΚΤΕΛ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έθεσαν το πάγιο αίτημά τους για δωρεάν μετακίνηση όλων των φοιτητών με την επίδειξη του πάσο, ή της βεβαίωσης σπουδών για τους ν+2 φοιτητές, χωρίς βέβαια να πάρουν κάποια απάντηση. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ