Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ
Νέες προκλήσεις και απειλές για «οδυνηρές» ανατροπές

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το προεδρικό διάταγμα με το οποίο προωθήθηκε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα - και ενώ οι εργαζόμενοι και ο λαός της Γαλλίας ξεκαθάρισαν με τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης ότι κλιμακώνουν την πάλη για την κατάργησή του - ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως στόχος της κυβέρνησής του είναι να προχωρήσει άμεσα σε νέες ανατροπές, επιμένοντας να χαρακτηρίζει τις αντιασφαλιστικές ανατροπές «αναγκαίες» αλλά και αναγνωρίζοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα είναι οδυνηρές»...

Μάλιστα, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά την απάτη και την υποκρισία της αστικής δημοκρατίας, κυβερνητικά στελέχη διέρρεαν ανώνυμα ότι η κυβέρνηση ψάχνει «προτάσεις» για την «αλλαγή της μεθόδου και της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων», με στόχο να αποφευχθεί «η επανάληψη της αμφισβήτησης της νομιμότητας ενός νομοθετικού κειμένου», και ότι χρειάζεται η προώθηση αλλαγών «με λιγότερους νόμους και περισσότερες ρυθμίσεις» όταν «δεν εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση»...

Παράλληλα ο ίδιος ο Μακρόν επιδόθηκε ξανά σε ρεσιτάλ απειλών, με φόντο και τη νέα επίδειξη βίας των δυνάμεων καταστολής, όπως καταγράφτηκε και σε πλάνα με διαδηλωτές πεσμένους σε δρόμους μετά από «επέμβαση» αστυνομικών.

Λίγες μέρες αφότου παρέκαμψε ακόμα και το αστικό κοινοβούλιο για να περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε προκλητικά στα εκατομμύρια των διαδηλωτών που βγαίνουν στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες ως... «πλήθος» που «δεν διαθέτει νομιμότητα απέναντι στον κυρίαρχο λαό που εκφράζεται μέσα από τους εκλεγμένους» (!) και ως «μπουλούκια που δεν έχουν σημασία απέναντι στους αντιπροσώπους του λαού»! Υποστήριξε ότι «η πορεία μας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να εγγυηθούμε τη δημοκρατική τάξη (...) την τάξη που υπάρχει σε μια ισορροπημένη και σεβάσμια κοινωνία, στης οποίας το επίκεντρο βρίσκονται οι θεσμοί...».

Ξεδιάντροπα, έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τις εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις με προβοκάτσιες που κατά καιρούς στήνουν μηχανισμοί του ίδιου του αστικού κράτους, στο πλαίσιο εντεινόμενων ενδοαστικών αντιθέσεων... «Οταν οι ΗΠΑ έζησαν αυτό που έζησαν στο Καπιτώλιο», είπε (για τα γεγονότα του Γενάρη του 2020), «όταν η Βραζιλία έζησε αυτά που έζησε, όταν υπάρχει η άκρα δεξιά στη Γερμανία, στην Ολλανδία ή αλλού, εμείς πρέπει να πούμε: Σεβόμαστε, ακούμε, προσπαθούμε να πάμε μπροστά τη χώρα, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε εξεγερμένους, ούτε κλίκες...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ