Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε σύσκεψη Ελλήνων μεταναστών

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης, «μιας αγωνιστικής μέρας» όπως τόνισε, σε σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Γαλλίας του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή δεκάδων Ελλήνων μεταναστών, μελών και φίλων του Κόμματος στο Παρίσι.

Ακολούθησε συζήτηση με τους Ελληνες μετανάστες στη Γαλλία, όπου τονίστηκε η σημασία που είχε η παρουσία του ΓΓ της ΚΕ τη μέρα αυτή, «όχι μόνο για τον γαλλικό λαό, αλλά και για εμάς, τους Ελληνες μετανάστες εδώ», όπως αναφέρθηκε. Ακόμα, μεταφέρθηκε η πείρα από την «καταστροφική για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαών» πολιτική της ΕΕ, πράγμα που έχουν βιώσει και οι Ελληνες μετανάστες στη Γαλλία. Τη συζήτηση απασχόλησε και το πρόσφατο τραγικό έγκλημα στα Τέμπη και έγινε αναφορά στην πείρα και της Γαλλίας, όπου η πολιτική «κόστους - οφέλους» στους σιδηροδρόμους προκαλεί διαχρονικά ατυχήματα που έχουν κοστίσει ζωές τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε επιβατικό κοινό.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι σημαντικές διαδηλώσεις που έγιναν την ίδια μέρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα αποτελούν έκφραση ουσιαστικής αλληλεγγύης στην πάλη του λαού της Γαλλίας, όπως φυσικά και η παρουσία της αντιπροσωπείας του Κόμματος στο Παρίσι.

Είπε ακόμα ότι τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις μεγάλες μάχες που έχει δώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, βγαίνουν για τον λαό χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν τον αναντικατάστατο ρόλο των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική δύναμη που παλεύει ενάντια στην πολιτική που στηρίζουν και υλοποιούν όλα τα αστικά κόμματα, και της οποίας οι καταστροφικές συνέπειες για τις λαϊκές ανάγκες αποτυπώθηκαν σε διάφορους τομείς χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, όπως στη διαχείριση της πανδημίας, στην Παιδεία κ.ο.κ.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως είναι σημαντικό ο λαός να αξιοποιήσει αυτήν την πείρα και, προσπερνώντας τα διλήμματα που θέτει το σύστημα, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όπως και στις τοπικές που θα ακολουθήσουν. «Και η δική σας συμβολή σε αυτήν την προσπάθεια του Κόμματος είναι μεγάλη και πρέπει να συνεχιστεί, να συμβάλετε και εδώ στο Παρίσι, σε άλλες πόλεις της Γαλλίας», είπε και τους κάλεσε να συνεχίσουν τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν και στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ