Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν συμβιβαζόμαστε! Εχουμε όνειρα και μπορούμε να τα κάνουμε πράξη!

«Αν κάτι μάθαμε τις τελευταίες μέρες, είναι ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό! Γι' αυτόν τον λόγο καλούμε όλους τους συμμαθητές μας να κρατήσουμε και στις κάλπες τη στάση που κρατάμε εδώ και 19 μέρες! Με ψηλά το κεφάλι καθημερινά, και στην κάλπη με το ΚΚΕ! Για να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα με χιλιάδες κόκκινες ψήφους που θα κάνουν φασαρία!». Με αυτά τα λόγια η Αθηνά Μπακοπούλου, μαθήτρια Β' Τάξης στο 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, έστειλε το δικό της αισιόδοξο μήνυμα.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες, πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις που εξελίχθηκαν όλες τις τελευταίες μέρες, στο πλευρό του λαού, μετά το έγκλημα στα Τέμπη. «Οι καρδιές των μαθητών όλες αυτές τις μέρες χτυπάνε δυνατά, όσο δυνατά ακούστηκαν οι φωνές μας όταν φωνάξανε όλοι μαζί ότι "το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή"!

Και είμαστε σίγουροι ότι το σύνθημα αυτό θα το κάνουμε πράξη.

Από την πρώτη μέρα που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, κάναμε τη θλίψη και τα δάκρυα αγώνα σε κάθε σχολείο. Οργανώσαμε συνελεύσεις, καταλήψεις, σχηματίσαμε συνθήματα με τις τσάντες μας, ζωγραφίσαμε, στήσαμε τα δικά μας μνημεία για τα αδέρφια μας που χάθηκαν έτσι άδικα. Η μεγάλη πορεία της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έγραψε Ιστορία, όπως λέμε μεταξύ μας οι μαθητές. Εκλεισαν σχολεία σε ολόκληρες συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπως ο Εύοσμος, η Σταυρούπολη, η Τούμπα κ.λπ.

Εκείνες τις μέρες οι μαθητές δώσαμε όρκο ότι δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος Παναγιώτης, όπως ο 15χρονος μαθητής από το Κορδελιό, η Αγάπη, ο Βάιος, η Κλαούντια και πολλοί άλλοι.

"Πάρε όταν φτάσεις" σχηματίσαμε με τις τσάντες μας στα προαύλια των σχολείων μας και νιώσαμε όσο ποτέ άλλοτε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση αυτών των παιδιών που χάθηκαν άδικα!

Τα μέλη της ΚΝΕ απευθυνόμαστε στους συμμαθητές με θάρρος και σιγουριά και λέμε ότι όπως αγωνιστήκαμε και ονειρευόμαστε μπορούμε να ψηφίσουμε. ΤΩΡΑ ΚΚΕ!

Γιατί από την πρώτη μέρα τα μέλη της ΚΝΕ δεν επιτρέψαμε το έγκλημα στα Τέμπη να βαφτιστεί ανθρώπινο λάθος, μπήκαμε μπροστά για να μετατρέψουμε τα δάκρυα σε αγώνα, την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα έλεγαν ότι τώρα είναι ώρα της θλίψης και του πένθους! Ψήφος λοιπόν στο ΚΚΕ, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με το μέλλον που μας έχουν στρώσει όλες οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη! Γιατί ξέρουμε καλά ότι δεν φταίει η χώρα, ούτε "η κακιά η ώρα", αλλά όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούνε τώρα. Γιατί έχουμε όνειρα για εμάς και για τις οικογένειές μας, που μόνο εάν αγωνιστούμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική η παρουσία του μαθητόκοσμου στις γειτονιές της Αττικής (2023-04-12 00:00:00.0)
Την ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το έγκλημα, προσάγουν μαθητές που διαμαρτύρονται! (2023-03-11 00:00:00.0)
«Βράζει» η οργή σε σχολεία και σχολές (2023-03-08 00:00:00.0)
Με πολυμορφία συνεχίζουν τον αγώνα (2023-03-07 00:00:00.0)
Δεν ξεχνώ! Τα κέρδη τους - οι ζωές μας! (2023-03-03 00:00:00.0)
Συγκρίσεις... (2000-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ