Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ψήφος στο ΚΚΕ

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν κρίσιμες εκλογικές μάχες, από τις οποίες τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν πρέπει να βγουν όσο γίνεται πιο αδύναμα, για να μην μπορεί η όποια κυβέρνηση βγει από τις κάλπες να περνάει με ευκολία και χωρίς αντίσταση αντιλαϊκά μέτρα και να υπονομεύει τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Την άλλη μέρα των εκλογών πρέπει να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτό θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στη νεολαία, στους φοιτητές, στους στρατευμένους και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό που κρίνεται στις εκλογές αυτές είναι ότι ο λαός πρέπει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, να πιστέψει στις δυνάμεις του και στον αγώνα για να κερδίσει τη ζωή που του ανήκει.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει στον λαό τις θέσεις του και το Πρόγραμμα διακυβέρνησης του τόπου. Είναι ένα Πρόγραμμα που τεκμηριώνει επιστημονικά ότι ο λαός μας μπορεί να ζήσει με σύγχρονα δικαιώματα και ποιότητα ζωής που αντιστοιχούν στην εποχή μας, όπως την καθορίζει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Μετά τη Μάνδρα, το Μάτι και μια νέα τραγωδία στα Τέμπη. Τα εγκλήματα αυτά είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης καπιταλιστικής ανάπτυξης, της πολιτικής του κέρδους σε βάρος της ζωής του λαού. Η πολιτική αυτή, που εφαρμόζουν η ΕΕ και τα αστικά κόμματα της χώρας, θυσιάζει δικαιώματα, εισοδήματα, μισθούς, εργασιακές σχέσεις και υποδομές απαραίτητες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Θα συνεχίσουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα αν μείνουμε αδρανείς και δεν διαλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για να ανατρέψουμε αυτήν τη βαρβαρότητα. Ισχυρό όπλο μας είναι η οργάνωση στο εργατικό - λαϊκό κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, και η ενίσχυσή του είναι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος που θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική για το σήμερα και το αύριο.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή και επιθετική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, που μπλέκουν τον λαό και τις Ενοπλες Δυνάμεις του σε πολεμικές επιχειρήσεις, αποστολές και ασκήσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αιματοβαμμένων «συμμαχιών» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και όχι τα συμφέροντα της χώρας.

Με ένα δυνατό ΚΚΕ ενισχύεται η δυναμική για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, σε μια Ελλάδα έξω από ΝΑΤΟ - ΕΕ και χωρίς βάσεις του θανάτου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο της συσπείρωσης με το ΚΚΕ, της αντίστασης και της ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής και επιθετικής πολιτικής.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζουν καλά ότι μόνο το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό τους και αγωνίζεται στη Βουλή με εκατοντάδες Ερωτήσεις, για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους. Για να γίνουν όμως οι αγώνες τους πιο δυνατοί, θα πρέπει μαζί με όλους τους εργαζόμενους να φέρουν στη Βουλή και στον λαό ένα ισχυρό ΚΚΕ. Μόνο με το ΚΚΕ μπροστά μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική των αστικών κομμάτων και να χαράξουμε μια νικηφόρα πορεία, προς ένα αισιόδοξο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Ολοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον από τις εκλογές να βγουν όσο γίνεται πιο αδύναμα όλα τα ΝΑΤΟικά κόμματα, δίνοντας δύναμη με την ψήφο τους στο ΚΚΕ. Ολοι μας με τις σημαίες του ΚΚΕ για νέους αγώνες, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την εμπλοκή της χώρας μας σε κάθε είδους εκμεταλλευτικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που για τους λαούς σημαίνουν πείνα, ξεριζωμό, προσφυγιά και δυστυχία.

Για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

Για να ανοίξουμε και να περπατήσουμε τις λεωφόρους του μέλλοντος.

Για μας. Για τα παιδιά μας. Γι' αυτούς που 'φυγαν. Γι' αυτούς που θα έρθουν.

Για τους 57 των Τεμπών.

Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε!

Θα ανοίξουμε όλοι μαζί, όλες οι γενιές μαζί, τον δρόμο για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό! Τον σοσιαλισμό!

Γιατί τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα!


Μιχάλης ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ
Ταξ/χος (ΠΖ) ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ