Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Η νέα γενιά δεν συγχωρεί!

Με το δυνάμωμα των αγώνων και την ψήφο της σημαδεύει το σύστημα που δολοφονεί!

Με τη συμμετοχή της στις τεράστιες διαδηλώσεις η νέα γενιά - μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι - έστειλε μήνυμα ότι δεν γίνεται «συνένοχη στον φόνο», απαιτεί να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Συνολικότερα, κινητοποιείται και αντιδρά στη λογική ότι η ασφάλεια και οι ζωές μας λογίζονται ως κόστος από το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, απαιτεί να παρθούν μέτρα για ασφαλείς μεταφορές, για υποδομές προστασίας της ζωής.

Οι τεράστιες διαδηλώσεις αυτών των ημερών έχουν ανησυχήσει τα αστικά κόμματα, τους κυβερνώντες, παλιούς και επίδοξους. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή Πανεπιστημίου, Δ. Καιρίδη, σε τηλεοπτική εκπομπή: «Με απασχολεί η οργή, η αντισυστημικότητα των νέων, πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ αυτό».

Τι είναι αυτό που τους φόβισε και συνεχίζει να τους φοβίζει τελικά; Οτι η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση που καιρό τώρα «σιγόβραζε» στη νέα γενιά, έγινε συμμετοχή σε μαζικές κινητοποιήσεις με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη. Τους φοβίζει ότι τόσοι χιλιάδες νέοι και νέες σε όλη την Ελλάδα δεν «έμειναν στον καναπέ», αλλά βγήκαν στον δρόμο και διαδήλωσαν, συσπειρωμένοι στα μαθητικά τους συμβούλια, στους φοιτητικούς συλλόγους, στα σωματεία τους, με αιτήματα ενάντια στα κέρδη των εταιρειών, στο κράτος των εργολάβων, σε όλα τα κόμματα που υπηρέτησαν και υπηρετούν την εγκληματική πολιτική.

Με αγώνα και δυνατό ΚΚΕ ρίχνουμε φως απέναντι στη σκοτεινιά του σάπιου συστήματος


Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος κάνουν τα πάντα ώστε να εμποδίσουν να βγουν τα κατάλληλα πολιτικά συμπεράσματα από το έγκλημα στα Τέμπη, να «θολώσουν» τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει η νέα γενιά. Να εμποδίσουν την επαφή της νέας γενιάς με την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ. Γι' αυτό και πριμοδοτούν με πολλούς τρόπους τη στροφή της νεολαίας στην αποχή, ως δήθεν «αντισυστημική» επιλογή. Ελπίζουν να δημιουργήσουν μια «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» προκειμένου η νεολαία να μην πάει στις κάλπες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, να μη συναντηθεί μαζί του και στις κάλπες, όπως συμβαίνει καθημερινά στους δρόμους του αγώνα.

Ομως η νεολαία που καθημερινά κατακλύζει τους δρόμους, δεν φαίνεται ότι «τσιμπάει» σε αυτό το παραμύθι... Ηδη μίλησε με τη μαζική συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις των ημερών! Και θα μιλήσει και στις κάλπες!

Γιατί η νέα γενιά έχει πείρα! Γνωρίζει πως τόσο η αποχή όσο και η ψήφος στα κόμματα του κεφαλαίου τής έχουν γυρίσει μπούμερανγκ. Στις προηγούμενες εκλογές η αποχή άγγιξε το 43%, γεγονός που δεν ενόχλησε κανένα από τα κόμματα του συστήματος... Ετσι κι αλλιώς η νεολαία δεν μπορεί να «απέχει» από τις επιπτώσεις της πολιτικής που ασκούν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, είτε αυτές αφορούν τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλειά, ακόμα και το δικαίωμα στη ζωή. Ολοι εκείνοι οι νέοι και οι νέες που βίωσαν με τραγικό τρόπο τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα στο Μάτι, στη Μάνδρα, στα Τέμπη κ.α. δεν μπόρεσαν να «απέχουν» από την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων, των περιουσιών τους.

Στις ΗΠΑ, όπου κάθε δυο βδομάδες ένα τρένο που μεταφέρει επικίνδυνα υλικά εκτροχιάζεται (!), τα ποσοστά - ρεκόρ αποχής που καταγράφονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν εμπόδισαν να φτιαχτούν αντιλαϊκές κυβερνήσεις - μηχανοδηγοί στις ματωμένες ράγες του κέρδους που υπηρετούν όλα τα αστικά κράτη, που είναι εχθρικά προς τις λαϊκές ανάγκες.

Η νεολαία όμως έχει και ελπιδοφόρα πείρα, που δείχνει ότι οι πιο «φωτεινές στιγμές» σε ένα σύστημα που «σκοτεινιάζει» επικίνδυνα, ήταν εκείνες οι στιγμές στις οποίες πέρασε από το παρασκήνιο στο προσκήνιο, από θεατής έγινε πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις:

  • Μέσα στην πανδημία, όταν η κυβέρνηση κλιμάκωνε τη δολοφονική πολιτική της, αρνούμενη να πάρει μέτρα προστασίας της ζωής, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «θα λογαριαστούμε μετά» (ακόμα περιμένουμε το πότε...), η νέα γενιά δεν έμεινε να παρακολουθεί το «κοντέρ» των νεκρών να αυξάνει. Αντίθετα, βγήκε μπροστά και διαδήλωσε για μέτρα προστασίας στα σχολεία, για ανοιχτά πανεπιστήμια (#foitites_ksana), διαδήλωσε ενάντια στην αστυνομοκρατία, στην καταστολή, στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Οι πιο δυνατές στιγμές της πανδημίας ήταν οι στιγμές που το σύνθημα του ΚΚΕ «κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή» πήρε σάρκα και οστά μέσα από τη συμμετοχή χιλιάδων νέων!
  • Με τη μαζική της συμμετοχή στις διαδηλώσεις έξω από το Εφετείο, η νέα γενιά και ο λαός «σφράγισαν» την απόφαση για να χαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή ως αυτό που είναι, δηλαδή εγκληματική οργάνωση. Και από τότε μέχρι σήμερα, με την αποφασιστική δράση της απομονώνει κάθε προσπάθεια των διαφόρων φασιστοειδών να σηκώσουν κεφάλι!
  • Οταν η κυβέρνηση επιχείρησε να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές, οι φοιτητές με την αποφασιστική συμμετοχή στους στις κινητοποιήσεις έξω από τις πύλες των πανεπιστημίων επέβαλαν τα αιτήματά τους και η ΟΠΠΙ δεν πάτησε το πόδι της.
  • Την άνοιξη του 2022, οι φοιτητές έστειλαν μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής για τα πανεπιστήμια, αλλά και συνολικότερα, όχι απέχοντας, αλλά συμμετέχοντας ενεργά στις φοιτητικές εκλογές του 2022, αναδεικνύοντας την «Πανσπουδαστική ΚΣ» 1η δύναμη πανελλαδικά, γκρεμίζοντας την κυβερνητική ΔΑΠ. Τι θα κέρδιζαν οι φοιτητές αν αυτή η δυσαρέσκεια «έμενε βουβή», αν απείχαν; Τα πανηγύρια της κυβέρνησης, που για άλλη μια χρονιά θα έλεγε ότι η νέα γενιά στήριξε την πολιτική της, στηρίζοντας την παράταξή της.
  • Οι σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ απέσπασαν κατακτήσεις, όπως το μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ, την πληρωμή της πρακτικής τους άσκησης κ.ά., όχι απέχοντας, αλλά μαζικοποιώντας τους συλλόγους τους (ΣΥΣΔΙΕΚ), σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής, δυναμώνοντας τις διεκδικήσεις με μαζικές κινητοποιήσεις με τους κομμουνιστές μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα.
  • Οι εργαζόμενοι στην COSCO διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους από εργατικά ατυχήματα όχι με την αποχή, αλλά με την αποφασιστική συμμετοχή τους στους αγώνες, σε απεργίες. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι ντελιβεράδες στην «e-food», οι οικοδόμοι κ.ο.κ. που πέτυχαν την ικανοποίηση πολλών αιτημάτων τους. Ο,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα, το κέρδισαν με την αποφασιστική συμμετοχή τους στους αγώνες. Δεν περίμεναν κανέναν σωτήρα, δεν υιοθέτησαν τη λογική ότι «με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας δεν βγαίνει τίποτα».
Την «εκδίκηση για σένανε μικρέ» την κάνουμε απόφαση ζωής!

Για να πληρώσουν και πολιτικά τα κόμματα που έχουν ευθύνες, που υπολογίζουν τις ζωές μας ως κόστος!

Η νέα γενιά βροντοφώναξε όλες αυτές τις μέρες ότι «όλων των νεκρών θα γίνει η φωνή». Βρήκε τη δύναμη και έκανε τα δάκρυα οργή και την οργή αγώνα. Και συνεχίζει να βγαίνει στον δρόμο, 20 μέρες μετά το έγκλημα. Μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα αυτών των ημερών, που φωτίζει τη μεγάλη δύναμη του συλλογικού αγώνα, της συσπείρωσης στα μαθητικά συμβούλια, στους φοιτητικούς συλλόγους, στα σωματεία, για να δώσει ακόμα πιο δυνατή συνέχεια στους αγώνες της. Να πάρει την απόφαση να οργανωθεί στους μαζικούς φορείς, να συσπειρωθεί με τους κομμουνιστές σε όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, στις πρωτοβουλίες διεκδίκησης, αλληλεγγύης, σε κάθε χώρο που ζει, μορφώνεται και εργάζεται η νεολαία. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ που εξαρχής βγήκε μπροστά, λέγοντας ότι «τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα» και βγήκε μπροστά για να γίνει το σύνθημα πράξη. Και έγινε. Να παλέψει για την ανατροπή ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί να δεχτεί «το σύστημα που είναι με αίμα ποτισμένο», όπως λένε τα συνθήματα των μαθητών και των φοιτητών, η μεγαλύτερη εκδίκηση που μπορούμε να πάρουμε για τα συνεχή εγκλήματα που βλέπει η γενιά μας να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια της.

Αυτό το μήνυμα θα εκφραστεί και στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών, όποτε και αν πραγματοποιηθούν. Ρίχνοντας τη μόνη αντισυστημική ψήφο απέναντι στο σάπιο σύστημα του κέρδους και του κράτους των επενδυτών, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό! Γι' αυτό το σύστημα λυσσάει. Ας είναι. Η νέα γενιά, συνολικά ο λαός μας έχει τον τελικό λόγο. Εχει τη δύναμη και την ευκαιρία να κάνει τον φόβο τους πραγματικότητα, να πάρει σάρκα και οστά με όλους τους τρόπους το σύνθημα: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ