Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Να επαναλειτουργήσει άμεσα και με ασφάλεια

Ερώτηση του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του σχολείου

Στο κλείσιμο του συγκροτήματος του Κεστεκίδειου Σχολείου στις Βρυξέλλες, που αποτελεί αμιγώς ελληνικό σχολείο και σε αυτό φοιτούν 160 μαθητές όλων των βαθμίδων, προχώρησε αιφνιδιαστικά το υπουργείο Παιδείας. Αιτία είναι η εισήγηση τεχνικών εμπειρογνωμόνων σχετικά με την ακαταλληλότητα του κτιρίου.

Οι μαθητές πλέον αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Οι μαθητές της Γ' Λυκείου είναι ανάστατοι λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) με περίπου 40 μαθητές, για τους οποίους μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας για το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, τονίζοντας ότι το ζήτημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου ήταν γνωστό στο υπουργείο εδώ και πολύ καιρό, χωρίς όμως να προβεί σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπισή του. Το είχε αναδείξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας στις 29 Σεπτέμβρη 2022, στην οποία το υπουργείο δεν απάντησε ποτέ, το έθεσε στις 15 Οκτώβρη 2022 και η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, ενώ παρεμβάσεις έχουν γίνει και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. «Το ερώτημα που προκύπτει εύλογα είναι αμείλικτο: Γιατί τόσους μήνες που γνώριζε το πρόβλημα, το υπουργείο δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια, ενώ τώρα κρίνει ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο; Συνειδητά εξέθετε επί μακρόν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κινδύνους που τώρα θεωρεί τέτοιους που να επιτάσσουν το κλείσιμο του κτιρίου;», τονίζεται μεταξύ άλλων στην Ερώτηση.

«Η κατάσταση με το Κεστεκίδειο αποδεικνύει ότι δεν διαφέρει ο τρόπος με τον οποίο διαχρονικά αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις την κατάσταση με τις σχολικές υποδομές», επισημαίνεται στην Ερώτηση και τονίζεται ότι υπεύθυνη είναι η πολιτική που βάζει τις ανάγκες και τις ζωές στο ζύγι του κόστους - οφέλους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής, Γ. Γκιόκας, Μ. Κομνηνάκα και Μ. Συντυχάκης, που υπογράφουν την Ερώτηση, ρωτούν την υπουργό τι ενέργειες θα γίνουν ώστε να δοθεί άμεσα λύση για την επαναλειτουργία του σχολείου και του ΤΕΓ σε κατάλληλο, ασφαλές και λειτουργικό κτίριο, έως ότου ολοκληρωθούν οι τεχνικές εργασίες στο Κεστεκίδειο χωρίς επιβάρυνση των γονιών, να αντιμετωπιστούν άμεσα όλα τα προβλήματα της ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Βέλγιο και τις άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ