Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολόπλευρη στήριξη των απροστάτευτων παιδιών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους

Ανακοίνωση με αφορμή το νέο αποτρόπαιο περιστατικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού

Η δομή όπου φιλοξενούνταν η 14χρονη στη Ν. Σμύρνη
Η δομή όπου φιλοξενούνταν η 14χρονη στη Ν. Σμύρνη
Με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος 14χρονου κοριτσιού από δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή σημειώνουν:

«Για μια ακόμα φορά ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση του λαού μας από τις αποκαλύψεις για το φρικιαστικό έγκλημα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης σε βάρος ανήλικου κοριτσιού από δομή φιλοξενίας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να φτάσει "το μαχαίρι στο κόκαλο" για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, για όλους τους εμπλεκόμενους δράστες και την παραδειγματική τιμωρία τους με τις ανώτατες ποινές.

Το τραγικό αυτό γεγονός αποτελεί μια ακόμα θλιβερή απόδειξη ότι οι αιτίες για τα φρικιαστικά εγκλήματα, όπως αυτά σε βάρος ανηλίκων, βρίσκονται στην αντιδραστικοποίηση και τη σήψη του συστήματος της εκμετάλλευσης και στις σάπιες αξίες του. Σε ένα κράτος, εχθρικό για τον λαό, τα παιδιά και τις ανάγκες τους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα και από την άλλη θρέφει δράστες - "τέρατα". Ακόμα και ο ευαίσθητος τομέας της παιδικής προστασίας, οι σύγχρονες ανάγκες των απροστάτευτων παιδιών συνθλίβονται στην εγκληματική λογική του "κόστους" και των λεγόμενων αντοχών της οικονομίας.

Είναι άκρως προκλητικές - για ακόμα μια φορά - οι τοποθετήσεις των πολιτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που στήνουν τον προεκλογικό τους ψευτοκαβγά πάνω στις κοινές εγκληματικές, άκρως κακοποιητικές ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση και τις δραματικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στις δημόσιες δομές παιδικής προστασίας. Γι' αυτό τολμάνε να λένε ότι με την πολιτική τους βάζουν τέλος στα "ιδρύματα" και ταυτόχρονα εξωραΐζουν τις δομές του ιδιωτικού τομέα, τις ΜΚΟ.

Η ολόπλευρη κοινωνική στήριξη των απροστάτευτων παιδιών πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, "φιλάνθρωπων". Να συνδυάζεται - και όχι να μπαίνει σε αντιπαράθεση - η ύπαρξη σύγχρονων δημόσιων δομών παιδικής προστασίας με το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, με την απαραίτητη επιστημονική, κοινωνική ευθύνη για την καταλληλότητα της αναδοχής και της τεκνοθεσίας, από διεπιστημονική ομάδα, και όχι με στενά οικονομικά κριτήρια.

Η δίκαιη οργή του λαού μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες, για να σπάσει ο "φαύλος κύκλος" της εκμετάλλευσης, της πολύμορφης βίας».

Η νέα υπόθεση μαστροπείας

Θυμίζουμε ότι η νέα υπόθεση μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης - είχε προηγηθεί η περίπτωση της 12χρονης στον Κολωνό - ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Πρόκειται για ένα 14χρονο κορίτσι που φιλοξενούνταν σε δομή παιδιών τα οποία προέρχονται από κακοποιητικά οικογενειακά περιβάλλοντα, τη Μονάδα Προστασίας Νεανίδων «Αγία Βαρβάρα» στη Νέα Σμύρνη, που ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ) και υπάγεται στον έλεγχο και την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας. Από τη συγκεκριμένη δομή πολλές φορές έχουν εξαφανιστεί παιδιά για κάποιο διάστημα, ενώ και την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι υπήρξε εξαφάνιση άλλου 16χρονου κοριτσιού.

Μετά την καταγγελία που έκανε η κοινωνική λειτουργός του ιδρύματος, έχουν ήδη συλληφθεί ένας 30χρονος, ένας 24χρονος και ένας 25χρονος και αναζητείται ακόμα ένας. Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγούνταν στην ανακρίτρια το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ ο 24χρονος που βιντεοσκοπούσε τον βιασμό της 14χρονης, ήταν πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», στον Κολωνό, της γνωστής ΜΚΟ του ιερέα Αντώνη Παπανικολάου, για την οποία επίσης ερευνώνται καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών και πλουτισμό από δωρεές.

Εις βάρος των τριών συλληφθέντων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ποινική δίωξη για κακουργήματα κατά περίπτωση για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ