Πέμπτη 18 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Εντείνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ - Χεζμπολάχ

Κλιμακώνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ - Λιβάνου, μετά την εκτέλεση δύο διοικητών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, σε διαφορετικές επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό την περασμένη Τρίτη, καθώς και μετά από μπαράζ αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές.

Χτες ακολούθησε μπαράζ επιθέσεων της Χεζμπολάχ με ρουκέτες και drones στο βόρειο Ισραήλ, από τις οποίες τραυματίστηκαν 18 Ισραηλινοί. Ο ένας από αυτούς είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 4 σοβαρά τραυματισμένοι.

Αργότερα, το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον τραυματισμό 14 στρατιωτών από πλήγμα της Χεζμπολάχ, διευκρινίζοντας ότι οι 6 από τους στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο - έκτος από τον περασμένο Οκτώβρη - διοικητής της Χεζμπολάχ ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινή επιδρομή, στην πόλη Αΐν Μπαάλ κοντά στην Τύρο, 15 χλμ. από τα σύνορα με το Ισραήλ, ήταν ο Ισμαήλ Γιουσέφ Μπαζ (με βαθμό ίσο με ταξίαρχου).

Μερικές ώρες αργότερα, άλλη επίθεση Ισραηλινών με drone στο χωριό Τσεχαμπίγια προκάλεσε τον θάνατο άλλων δύο μελών της Χεζμπολάχ και του διοικητή της οργάνωσης Μαχμούντ Φαντλαλάχ.

Αμερικανοβρετανικές επιδρομές στην Υεμένη

Την Τρίτη, ΗΠΑ και Βρετανία έκαναν δύο αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Μπατζίλ της δυτικής Υεμένης, χωρίς να γίνει γνωστό αν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Οι επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας αποδοκιμάστηκαν από τη Ρωσία ως «επιθετικές ενέργειες» κατά της Υεμένης

Ωστόσο, σε μια ασυνήθιστη για τα τελευταία χρόνια σαουδαραβική επίθεση στη μεθόριο με την Υεμένη, στην περιοχή Αλ Σεΐχ του Μναμπέχ, αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε ένας Υεμενίτης άμαχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ