Πέμπτη 9 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ η μόνη που θα κατατεθεί στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Περιοδεία της Δήμητρας Σταματέλου σε δομές του ΟΚΑΝΑ

Περιοδεία πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια ευρωβουλευτή Δήμητρα Σταματέλου, σε δομές του ΟΚΑΝΑ στην Αττική.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, η Δήμητρα Σταματέλου ανέδειξε το τι κρίνεται σε αυτές τις ευρωεκλογές, φωτίζοντας ότι το 90% των πολιτικών που υλοποιούνται στη χώρα μας και διαμορφώνουν μια αφόρητη και επικίνδυνη πραγματικότητα για τα λαϊκά στρώματα έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της, καλώντας τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη η οποία αποκαλύπτει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, δεν έχει δεσμεύσεις σε λόμπι και επιχειρηματικούς ομίλους και μπαίνει καρφί στο μάτι τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και τη δημιουργία του ΕΟΠΑΕ, που αποτελεί εξειδίκευση των σχεδίων δράσης της ΕΕ για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, στη λογική της μείωσης του κόστους των κοινωνικών δαπανών και της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης, μιας στρατηγικής που υλοποιείται στη χώρα μας και σε ολόκληρη την ΕΕ στους τομείς Υγείας - Πρόνοιας με τραγικές συνέπειες για τους εξυπηρετούμενους και τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, ανέφεραν γλαφυρά παραδείγματα από τη διαχρονική υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, όπως τις 2μηνες συμβάσεις με τις οποίες δουλεύει μέρος του προσωπικού σε βάρος του θεραπευτικού έργου, την αποποίηση του θεραπευτικού χαρακτήρα των προγραμμάτων βάσει κανονιστικών πλαισίων λειτουργίας, την τεράστια αναντιστοιχία προσωπικού - εξυπηρετούμενων, τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού για να καλυφθούν «τρύπες», τις συνθήκες επικινδυνότητας που επικρατούν στις δομές άμεσης πρόσβασης, για τις οποίες έχουν γίνει και καταγγελίες στο υπουργείο, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

«Εχουμε έναν λόγο παραπάνω να απευθυνόμαστε σε εσάς με απαιτητικότητα, όπως και σε όλους τους συναδέλφους στους χώρους της Υγείας - Πρόνοιας, που βλέπουν από πρώτο χέρι την κατάσταση που συμπυκνώνεται στο σύνθημα: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε να περάσει το κυβερνητικό αφήγημα ότι όλα κυλάνε ρολόι, δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε στο έλεός τους υπηρεσίες που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες. Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τους εργαζόμενους, γιατί όλα αυτά τα αποκαλύπτει και τα αντιπαλεύει καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, οργανώνοντας αγώνες, δυσκολεύοντας την κυβέρνηση να κάνει περίπατο, όπως γίνεται αυτό το διάστημα με τα απογευματινά χειρουργεία, και αύριο θα είναι πάλι εκεί. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος για την οποία δεν θα μετανιώσει κανείς, γιατί θα ξέρει ότι και την επομένη των εκλογών θα κατατεθεί ακέραιη στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων», σημείωσε η Δήμητρα Σταματέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ