Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΙΕΡΙΩΝ» ΗΜΑΘΙΑΣ
Ο ΕΛΓΑ μεθοδεύει τον αποκλεισμό αγροτών από τις αποζημιώσεις

Την απαράδεκτη στάση του ΕΛΓΑ Βέροιας, σχετικά με την αναγγελία ζημιών για τις ζημιές που έγιναν από τη βροχόπτωση που σημειώθηκε στις 25/4 σε δεντροκαλλιέργειες κερασιών που συγκομίζονται έως και την ποικιλία Μπουρλά, καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος «Πιερίων» Ημαθίας, μιλώντας για μεθόδευση με στόχο τον αποκλεισμό αγροτών από τις αποζημιώσεις.

Προετοιμάζει μάλιστα και μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται από κοινού με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους της Ημαθίας και της Πέλλας αύριο Τετάρτη, στις 10 π.μ. στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «ενώ σε διπλανές περιοχές η αναγγελία εγκρίθηκε έγκαιρα σε Παλατίτσια, Βεργίνα, Συκιά και Μετόχι, εγκρίθηκε την τελευταία μέρα υποβολής των δηλώσεων (Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρες 12.00 - 15.00!), και αυτό μετά από πολλές πιέσεις. Αυτές οι 3 ώρες που μας δόθηκαν είναι κοροϊδία και εμπαιγμός σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών της περιοχής μας. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να μας βγάλουν εκτός αποζημίωσης, ενώ η καταστροφή στις καλλιέργειες μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις είναι τεράστια».

Απαιτεί να δοθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, αλλά και να βγει καινούργια αναγγελία για τις ποικιλίες μετά τα Μπουρλά στις οποίες υπάρχει ζημιά. Επίσης, να αναγνωριστεί από τον ΕΛΓΑ η ακαρπία σε βερίκοκα, δαμάσκηνα, αμύγδαλα, κεράσια, βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα, ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες για την απώλεια εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ