Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και χθες στα «πόστα» της δουλειάς και του αγώνα!

Και χθες το βράδυ οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα έζησαν συγκλονιστικές στιγμές, με τους εργάτες και τις οικογένειές τους να συγκεντρώνονται ξανά στην πλατεία του οικισμού, μπροστά από το εργοστάσιο. Με το κεφάλι ψηλά, βγαίνοντας όρθιοι από άλλη μια σκληρή αναμέτρηση και με ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα: Την παραμονή στις εργασίες και στα σπίτια τους, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για να δυναμώσει παραπέρα ο αγώνας.

Δίνουν τη μάχη με ακόμα μεγαλύτερη πίστη και αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Ηταν όλοι εκεί, ως μια δικαίωση και ηθική επιβράβευση της αποφασιστικότητας που έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Γνωρίζοντας όμως καλά ότι δεν χωράει εφησυχασμός, ότι ο μόνος δρόμος που έχουν μπροστά τους είναι η συνέχιση αυτού του συγκλονιστικού αγώνα, που τους κράτησε όρθιους όλα αυτά τα χρόνια.

Η ελπίδα και το χαμόγελο επέστρεψαν, τα λεωφορεία έφεραν τους εργάτες, οι κουβέντες μεταξύ τους ήταν πιο θαρρετές.

Εμπαιναν ξανά στο εργοστάσιο και στα πόστα τους, που από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανέλαβαν οι ίδιοι να περιφρουρήσουν. Ο οικισμός πλημμύρισε ξανά με τα τραγούδια του αγώνα, σε πείσμα όλων όσοι θέλουν να σπείρουν τον μαρασμό στον τόπο τους.

Εκεί ήταν και οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ με τα παιδιά τους, που όλα αυτά τα χρόνια στέκονται δίπλα στους εργάτες, δίνουν το δικό τους αγώνα και ταυτόχρονα παίρνουν ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Στο πλευρό τους και κάτοικοι των γύρω χωριών, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που έχουν κάνει και δικό τους αυτόν τον αγώνα.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα κάλεσε τους συγκεντρωμένους ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου, χαιρετίζοντας την ενότητα και την αλύγιστη στάση τους. Συμμετείχε επίσης ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, μεταφέροντας τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου για τη συνέχιση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ