Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με τον σθεναρό και επίμονο αγώνα τους παραμένουν στις δουλειές τους!

Μία ακόμα σημαντική επιτυχία για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Eurokinissi

Μία ακόμα επιτυχία, ένα σημαντικό αποτέλεσμα πέτυχαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους με τον σθεναρό, επίμονο και αλύγιστο αγώνα τους.

Μέσα από τη μεγάλη αγωνιστική πίεση, και ενώ για χθες ήταν προγραμματισμένο να βρεθούν στον δρόμο, τώρα παραμένουν στις εργασίες και στα σπίτια τους, κερδίζοντας κι άλλο χρόνο για να συνεχίσουν να παλεύουν για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, για τη ζωή και τις οικογένειές τους, για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Η συγκλονιστική ενότητα και συσπείρωση των εργαζομένων, το δίκιο, το πείσμα και η αταλάντευτη στάση τους σε κάθε κρίσιμη καμπή, αλλά και η πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, είναι αυτά που τους κρατάνε όρθιους τεσσεράμισι χρόνια τώρα.

Ο αγώνας αυτός και η τεράστια απήχησή του είναι που στρίμωξαν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και ανέτρεψαν ξανά τους σχεδιασμούς της να τους πετάξει στον δρόμο, στο ταμείο ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα, το δίκιο των ακλόνητων επιχειρημάτων τους για τις ολέθριες συνέπειες των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης έφερε την απόφαση του δικαστηρίου για παραμονή όλων των εργαζομένων στις εργασίες τους μέχρι τις 18 Ιούνη και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία. Απόφαση την οποία ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που είχε χθες με τα Σωματεία, δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστεί.

Από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Παρασκευή 10 Μάη
Από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Παρασκευή 10 Μάη
Η παραμονή στη δουλειά τους έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους ως δικαίωση του αγώνα τους και της ανυποχώρητης στάσης τους, αλλά και ως δυνατότητα να συνεχίσουν την ανυποχώρητη πάλη τους για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, να παραμείνουν στις εργασίες και στα σπίτια τους, να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία θα προχωρήσουν τώρα σε Γενικές Συνελεύσεις, κάτι που ξεκίνησε από χθες στη Λάρυμνα, και μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, αξιοποιώντας παράλληλα και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για συνέχιση του διαλόγου με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, θα σχεδιάσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή»

Υπενθυμίζεται ότι και η χθεσινή συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη ήταν αποτέλεσμα της διαρκούς πίεσης που άσκησαν τα Σωματεία με όλους τους τρόπους, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, ακόμα και την πιθανότητα μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος αν μείνει το εργοστάσιο χωρίς προσωπικό.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μιλώντας εκ μέρους όλων των Σωματείων ανέφερε:

«Δεσμεύτηκε (σ.σ. ο πρωθυπουργός) να τηρήσει την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων, που σημαίνει ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία θα συνεχίσουμε να είμαστε στις θέσεις εργασίας μας. Δεσμεύτηκε να δει ο ίδιος το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ, της εξεύρεσης επενδυτή ούτως ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας και αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, μέρος της οποίας είναι και η ΛΑΡΚΟ.

Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι δεν θα μεταβληθεί η κατάσταση στους οικισμούς, θα παραμείνει ο κόσμος στα σπίτια του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Και τα σχολεία, ιατρεία και λοιπές παροχές που υπήρχαν μέχρι τώρα στη ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εμείς προχωράμε σε μαζικές συνελεύσεις για να ενημερώσουμε τον κόσμο, να δούμε πώς θα κινητοποιηθούμε το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε τον αγώνα για να συνεχίσει η επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, να παραμείνουμε στα σπίτια μας, να μη μαραζώσει ο τόπος μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ