Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Αύριο το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απολυμένους του «Βαρβαρέσου»

Σε συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των απολυμένων της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» καλεί το Σωματείο τους αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, τονίζοντας ότι «με την αγωνιστική αλληλεγγύη του λαού και τη δική μας αποφασιστικότητα θα τα καταφέρουμε».

Οι εργαζόμενοι, με οργανωτή του αγώνα τους το Σωματείο τους, διεκδικούν: Να μη χάσουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους. Να μην κοπεί ρεύμα - νερό σε κανέναν απολυμένο συνάδελφο και να παγώσουν οι λογαριασμοί για τους ανέργους. Να μην πλειστηριαστεί κανένα σπίτι. Να θεωρηθεί συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας των απολυμένων και να παρθούν μέτρα προστασίας σε όσους είναι κοντά στη σύνταξη.

Επίσης, διεκδικούν να αποσαφηνιστούν τα σχέδια της εταιρείας και σε ενδεχόμενο που έρθει ένας επενδυτής ξεκαθαρίζουν ότι δεν σκοπεύουν να «παραδώσουν» το εργοστάσιο «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα και θέσεις εργασίας.

Στο κάλεσμά τους προς τον λαό της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής, σημειώνουν πως η αλληλεγγύη του θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Τονίζουν ότι «έχουν τεράστιες ευθύνες, όλοι αυτοί που ασπάζονται τα κέρδη των λίγων και τα "χρυσά κουτάλια" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για το γεγονός ότι σήμερα η πόλη μας μαραζώνει και μετράει 4.500 χιλιάδες χαμένες θέσεις κλωστοϋφαντουργών, μιας και οι βιομήχανοι εξαφάνισαν ολόκληρο κλάδο από την πόλη μας.

Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την πόλη, όλο τον νομό, όλο τον λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ