Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ούτε βήμα πίσω στην πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση, στις απολύσεις και στις ελλείψεις

Διαδήλωσαν στο υπουργείο Υγείας, ανανεώνουν το ραντεβού για τις 21 Μάη

Κρήτη - ΠΑΓΝΗ
Κρήτη - ΠΑΓΝΗ
Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, στις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, στην αποψίλωση των δημόσιων δομών από προσωπικό και πόρους, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που προκηρύχθηκε κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας και της 24ωρης απεργίας στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αθήνα, τα Σωματεία Εργαζομένων από τα Νοσοκομεία Ιωαννίνων, Βενιζέλειο, «Γεννηματάς», «Αγιος Σάββας», «Αττικόν», ΚΑΤ, «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», Δαφνί, Λαϊκό, Δρομοκαΐτειο, Θεαγένειο, Γουμένισσας, ΨΝΘ, ΕΛΠΙΣ, σε κάθε στάση της πορείας τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Βουλή, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο υπουργείο Υγείας, διαμήνυσαν ότι «Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», απαιτώντας σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον λαό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ' αυτό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού, αυξήσεις στους μισθούς κι ένταξη στα ΒΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, έγινε ξεκάθαρο από τη μεριά της κυβέρνησης ότι στόχος της είναι να υλοποιηθεί μέχρι κεραίας η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου για την Υγεία. Για πολλοστή φορά, ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε την πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας και της τσέπης του λαού, ισχυριζόμενος ότι τα επί πληρωμή χειρουργεία, η εκμετάλλευση κρατικών υποδομών από ιδιώτες κ.ά. ενισχύουν το ...ΕΣΥ.

Αθήνα - υπουργείο Υγείας

INTIME NEWS

Αθήνα - υπουργείο Υγείας
Ενόψει των ευρωεκλογών μάλιστα έταξε «ρυθμίσεις» για παρατάσεις στους συμβασιούχους, ενώ όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι «νερό στο μύλο» της κυβέρνησης ρίχνει και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ. Κι αυτό γιατί αντί να απαιτήσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους χιλιάδες συμβασιούχους, καταθέτει προτάσεις για συνάψεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όπως δηλαδή και επί ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που οδηγεί σε απολύσεις κι εκβιασμούς.

Για την παράδοση υπηρεσιών στους εργολάβους, ο υπουργός Υγείας ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να πιέσει τις διορισμένες, από την κυβέρνηση, διοικήσεις των νοσοκομείων για να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς ανάθεσης, με τους εργαζόμενους να παραμένουν σε εγρήγορση για το μπλοκάρισμά τους και να ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού με τη συμμετοχή τους στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μάη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 22 Μάη, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου «υποδέχεται» στις 6.30 μ.μ. «τον υπουργό "εμπορίου της Υγείας" της κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας».

Στο ΠΑΓΝΗ

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες επίσης στην πύλη του ΠΑΓΝΗ, από το Σωματείο Εργαζομένων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. «Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων στην περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, η εφαρμογή των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων ακόμη και σε καρκινοπαθείς που επείγει να χειρουργηθούν, η επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επιβεβαιώνουν ότι θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αναγκών των ασθενών», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Βρύσαλης.

Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για την Υγεία, την Τρίτη 21 Μάη, στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Αντιδρούν στις απολύσεις στο ΚΑΤ

Στο μεταξύ, σε κατάληψη της αίθουσας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΤ προχώρησε προχτές το Σωματείο Εργαζομένων, αντιδρώντας στις 34 απολύσεις συμβασιούχων τραπεζοκόμων.

«Γνωρίζουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και η επέκταση των "ελαστικών" εργασιακών σχέσεων δεν οφείλονται στη "νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία" της ΝΔ. Αποτελούν υλοποίηση από όλες τις κυβερνήσεις της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και, μαζί με την ολοένα μειούμενη κρατική χρηματοδότηση και τη διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, οδηγούν στον διακηρυγμένο στόχο τους για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των συμβασιούχων «για να σταματήσουμε τις απολύσεις των συναδέλφων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ