Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Διεκδικούν Συμβάσεις και ζητούν συνάντηση με την εργοδοσία

Σε κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο της «ΦΑΓΕ» στη Μεταμόρφωση προχώρησαν χτες τα σωματεία στα εργοστάσια συμφερόντων Φιλίππου, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα. Τα πέντε επιχειρησιακά Σωματεία σε «ΦΑΓΕ», EMFI (πρώην «ΕΒΓΑ»), HQF Εύβοιας («Μιμίκος»), «Μόρνος» και HQF Μαγούλας (ΚΑΝΑΚΙ) έχουν αποφασίσει να συντονίσουν τα βήματά τους, έχουν διαμορφώσει κοινά αιτήματα και για την υπογραφή επιχειρησιακών ΣΣΕ. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπείες των Σωματείων βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου, ζητώντας συνάντηση με την εργοδοσία και ενημερώνοντας πλατιά τους συναδέλφους τους για τα αιτήματα που διεκδικούν.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων κατήγγειλαν την άρνηση της εταιρείας να συναντήσει την αντιπροσωπεία τους, παρά το αίτημα που είχαν έγκαιρα διατυπώσει. Παράλληλα, έστειλαν μήνυμα ότι δεν αποδέχονται να αμείβονται με καθηλωμένους μισθούς στα επίπεδα του 2012 και να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις ανάγκες, την ώρα μάλιστα που τα κέρδη της εργοδοσίας αυξάνονται συνεχώς. Εν τέλει ορίστηκε συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν συζήτηση με τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματά της και αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Τα Σωματεία διεκδικούν: Υπογραφή επιχειρησιακών ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις επιχειρήσεις συμφερόντων Φιλίππου. Καθορισμό κατώτατου βασικού μισθού. Ξεπάγωμα των τριετιών από το 2012. Επαναφορά όλων των επιδομάτων που ίσχυαν έως τον Φλεβάρη του 2012. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Κατάργηση της εργολαβικής εργασίας μέσω «δουλεμπορικών» γραφείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ