Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Για τον λαό οι ουρές της ντροπής, για την ελίτ του πλούτου η «πριβέ» λειτουργία

Η εξοργιστική απόφαση για «απόλυτη προτεραιότητα» στους πελάτες των ακριβών ξενοδοχείων
Η εξοργιστική απόφαση για «απόλυτη προτεραιότητα» στους πελάτες των ακριβών ξενοδοχείων
Με ένα σωρό ψέματα προσπάθησε να δικαιολογήσει η κυβέρνηση το έγγραφο της διορισμένης διοίκησης του «Ευαγγελισμού», με το οποίο το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής μπαίνει σε «πριβέ» λειτουργία και τριήμερη 24ωρη ετοιμότητα στις 28, 29 και 30 Μάη, για να εξυπηρετούνται και να εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι VIP ένοικοι των πολυτελών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας «Μεγάλη Βρετανία», «Grand Hyatt» και «Marriot Athens» οι οποίοι θα βρίσκονται στην Ελλάδα για τον τελικό του Conference League.

Κουτοπόνηρα, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης επιχείρησε να καλλιεργήσει σύγχυση, ταυτίζοντας το «νοσοκομείο αναφοράς» που απαιτείται για μια τέτοια αθλητική διοργάνωση με την «πριβέ» λειτουργία ενός δημόσιου νοσοκομείου μόνο για τη χούφτα της ελίτ και των παραγόντων που θα καταλύσει εκείνες τις μέρες στην Αθήνα. Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν είχε καμία ανάμειξη» και «ήταν αποκλειστικά αρμοδιότητα της ΕΠΟ και των ομάδων»!

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης διαψεύδονται όμως και από πηγές της ΕΠΟ, η οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για κυβερνητική απόφαση.

Τη στάση της κυβέρνησης στηλιτεύει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είσαι εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κανονικός άνθρωπος; Αν αρρωστήσεις θα βρεθείς σε φορείο μαζί με άλλους ποιος ξέρει πόσους ασθενείς, σαν σαρδέλα παστωμένος στο ΤΕΠ, περιμένοντας ώρες να εξεταστείς. Η αναμονή για την αξονική σου μπορεί να φτάσει και τις 20 ώρες, ενώ το προσωπικό θα κάνει ακροβατικά για να μπορέσει να σε προσεγγίσει και να σε εξετάσει.

Από την άλλη, είσαι VIP, πλούσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου από τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου; Τότε ο "Ευαγγελισμός" δεν θα έχει αυτήν την εικόνα για σένα. Εάν πληροίς τα παραπάνω κριτήρια, θα εξεταστείς κατά απόλυτη προτεραιότητα (άσχετα τι έχεις), καθώς το νοσοκομείο θα βρίσκεται σε τριήμερη 24ωρη ετοιμότητα ξεχωριστά για τις δικές σου ανάγκες.

Το προσωπικό ενδεχομένως θα είναι ελαφρώς εξουθενωμένο, από τα ακροβατικά των προηγούμενων ημερών, καθώς και από τις απανωτές εξοντωτικές εφημερίες. Θα είναι όμως εκεί, άσχετα αν του οφείλονται ρεπό και άδειες από το 2023. Κάτι θα γίνει και γι' αυτήν την 20ωρη αναμονή, αν χρειαστεί αξονική τομογραφία».

Και σχολιάζει για τους «δύο κόσμους» που αποτυπώνονται σε αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης: «Ιατρική και νοσηλευτική επιστήμη όχι με βάση τον οργανισμό, αλλά με βάση την τσέπη, το αξίωμα, την αναγνωρισιμότητα. Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, ενώ για τους VIP του "Μεγάλη Βρετανία" δημόσια νοσοκομεία σε "πριβέ" λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή, γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τα πράγματα. Αυτόν τον διαχωρισμό, σε έχοντες και μη, επιβεβαιώνει και η πρόσφατη εφαρμογή των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, όπου προτεραιότητα στην αντιμετώπιση έχει όποιος έχει γεμάτη τσέπη, ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπονται στην καλύτερη πολύμηνες αναμονές.

Ισως στα βιβλία Παθολογίας να προστεθούν και καινούργια κεφάλαια, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε η πληροφορία του VIP σχετικά με το επείγον ή στο ιστορικό του ασθενούς.

Αυτούς υπηρετούν και γι' αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα, περί δημόσιας δωρεάν Υγείας για όλους, είναι για λαϊκή κατανάλωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ