Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
Σαν τον κλέφτη η κυβέρνηση στα νοσοκομεία

Σαν τον κλέφτη επισκέπτεται η κυβέρνηση τα δημόσια νοσοκομεία, αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι τη συνάντηση με εργαζόμενους και ασθενείς που δεν είναι «στημένοι» από τα προπαγανδιστικά της επιτελεία. Τελευταίο συμβάν η επίσκεψη - «αστραπή» του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο ΚΑΤ.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ, την επίσκεψη του πρωθυπουργού «έμαθαν μόνο λίγοι και εκλεκτοί "σύμφωνοι - συνοδοιπόροι" και συνένοχοι», ενώ «δεν ενημερώθηκε κανένας από τους τραπεζοκόμους που κυβέρνηση και διοίκηση απέλυσαν 3 μέρες πριν, μετά από 5 χρόνια προσφοράς και στήριξης στην Υγεία. Δεν την έμαθαν οι νοσηλευτές και οι εργαστηριακοί, που δουλεύουν με 1 ρεπό τη βδομάδα με διπλοβάρδιες και μπαίνει σε ερώτημα ακόμα και η κανονική τους καλοκαιρινή άδεια. Δεν την έμαθε κανένας διοικητικός, που έχει ξεχάσει τι θα πει ωράριο. Κανένας υγειονομικός, που βλέπει τον μισθό του να εξατμίζεται στα μισά του μήνα. Δεν την έμαθε κανένας τεχνικός, που τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα από τις επικίνδυνες ανακαινίσεις και τις αστοχίες της ΕΚΤΕΡ (με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης)».

Αν και «προσπάθησαν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ανεπίσημη επίσκεψη», αναφέρει το Σωματείο, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας, από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Γι' αυτό αποσπάσματα "έπαιξαν" σε όλα τα βραδινά δελτία ειδήσεων; Ντρέπεται και η ντροπή με τέτοιους ισχυρισμούς. Επίσημη και προεκλογική ήταν η επίσκεψη για να υπερασπιστεί το αφήγημα του "νέου ΕΣΥ", την πολιτική της ΕΕ, των χορηγών των αυτοχρηματοδοτούμενων νοσοκομείων - ΑΕ, που θα πουλάνε υπηρεσίες στους ασθενείς - πελάτες, με εξαντλημένους και ελαστικά εργαζόμενους υγειονομικούς, ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα νοσοκομείων και κλινικών. Επίσημη ήταν η επίσκεψη για να υπερασπιστεί το αφήγημα της κυβέρνησης και την πολιτική της ΕΕ, που με όχημα το Ταμείο Ανάκαμψης γεμίζει χρήματα μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοεργολάβους. Αλλά δεν έχει ούτε ευρώ για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, για να προσληφθεί προσωπικό, για να αυξηθούν οι καθηλωμένοι μισθοί των υγειονομικών».

Και προσθέτει: «Τι κι αν τα χρήματα θα κληθεί να τα αποπληρώσει ο λαός με άγρια φοροληστεία». Ο πρωθυπουργός «δεν αισθάνθηκε σίγουρα την ανάγκη να απολογηθεί για το γεγονός ότι στα πολυδιαφημιζόμενα έργα του ΤΕΠ δεν μπήκε ούτε καρφί εδώ και τέσσερις μήνες, γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες χωρίς μελέτες, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζεται η τεράστια ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ασθενών στις πρόχειρες κατασκευές. Δεν απολογήθηκε σίγουρα γιατί οι μεγαλοκατασκευαστές της ΕΚΤΕΡ με δική τους ευθύνη κόντεψαν να γκρεμίσουν ολόκληρη πτέρυγα του νοσοκομείου, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Δεν απολογήθηκε σίγουρα για τις επιλογές και της δικής του κυβέρνησης, που έχουν ως αποτέλεσμα 800 κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου. Επιλέγονται λοιπόν οι στημένες κυβερνητικές εκδηλώσεις και οι αποστειρωμένες επισκέψεις, αφού η πολιτική τους είναι εχθρική για τον εργαζόμενο και τον ασθενή, αλλά βολική και συμφέρουσα για επιχειρηματικούς - κατασκευαστικούς ομίλους, εργολάβους αλλά και κυβερνητικούς συνδικαλιστές!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ