Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργούν σήμερα για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά δικαιωμάτων που περικόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια και προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωση των αποδεκατισμένων υπηρεσιών.

Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία στην Αττική οργανώνουν την απεργία και καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απεργίας οργανώνεται συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σε: Πάτρα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Ολγας). Πρέβεζα, στις 12 μ. στο νοσοκομείο. Πύργο, στις 10 π.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων. Κοζάνη, στις 10 π.μ. στην πύλη του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Και Λήμνο, στις 11 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ.

Οι μισθοί, αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου, είναι μειωμένοι κατά 40% σε σύγκριση με το 2009, ενώ το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην κοροϊδία της κυβέρνησης, που αντί για πραγματικές αυξήσεις και μέτρα προστασίας από την ακρίβεια διαφημίζει τα «μπόνους» στους δημοσίους υπαλλήλους. Διεκδικούν μεταξύ άλλων: Να επανέλθουν ο 13ος και ο 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, να καταργηθεί το αντιδραστικό πλαίσιο της «αξιολόγησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ